dusch

God morgon, eller god middag. :)
Konstigt, jag vaknade halv två idag, för bara en timme sedan. :S
Men jag hade så mkt hosta inatt och i morse så det gick inte att sova. Jätte jobbigt, känns som att jag snart kommer att hosta ut mina inre organ. Så jag missbrukar min hostmedicin, den är snart slut. :O
Idag skulle jag ju ha åkt till Emma klockan två, men det blev inte så. Ja, det hade blivit himla stressigt annars.
Så istället får jag gå till stan och handla mig ett kuvert, och sedan ta bussen ända bort till försäkringskassan och allt det som är där.. :( Måste lämna in min timlista.. "/
Har precis duschat, plus att jag även har duschat lilla athena, som hon inte gillar så där värst mkt. haha, men det måste göras minsann. :P Nu sitter hon i sängen och är supersur på mig. ;) Får snart ge henne en godigbit, så hon glömmer att jag var så dum mot henne. <3<3
ajja..




julskyltning

Var ett tag sedan jag dkrev, var nog igår någong gång på dagen.
Men det finns ändå inte så mycket att berätta om gårdagen, så det skippar jag.
Idag när vi vaknade ställde jag mig och stekte pannkakor. :) Sedan fixade jag mig i ordning. Så när klockan var två gick jag ut och mötte Mirelle, och lämnade athena i hennes bil. Så gick vi en sväng till åhlens och sedan tillbaka till bilen och tog en promenad med hundarna. :) Sedan gick jag och lämnade athena i lägenheten :( för jag tmöta upp annelie. så vi gick till stan, det var nämligen julskyltning i stan idag, mellan 14:00-19:00. Vi var där klockan 15:00. Vi gick en sväng och tittade vad de hade, det var så mkt folk att man blev irriterad av att gå där. Man kom inte fram.. :O  Så vi gick in på koppen och tog oss en liten fika, som varade i 1 timme och 45 minuter ungefär. :) Men det var trevligt. så gick vi till stortorget, för jag skulle vinna ett stort choklad. haha, jag köpte mig sex lotter, men som vanligt så vinner jag aldrig!!! Vi umgicks tills klockan var lite över sju. Då gick jag hem igen. Lagade mat, idag blev det vårullar och ris för min del. Åt precis färdigt.. Ja, ska väl snart lägga mig..
Imorgon ska jag träffa emma e. :) hihi. <3


Vecka 34 (33+0)

Detta får bli veckans magbild, typ vecka 34 (33+0)



1 timme

Inatt blev det ingen sömn alls, eller nja, en timme räknas kanske inte?! Lade mig i soffan klockan sju någon gång, tänkte sova en liten stund, för väckarklockan skulle ringa halv nio. Men så ringer min brukare klockan åtta, så kan jag inte somna om. :O Så där vart den timmen. Mitt hår blev iaf färdigt och så, sedan så satt jag bara vid datorn och glodde..
Kom nästan precis hem från jobbet. Har ont i fötterna!
Vet inte vad jag ska hitta på med nu idag.. Känner verkligen inte för att sitta här och uggla som man nästan alltid gör. Men att gå i affärer? Jag behöver ju liksom ingenting, och jag vill ju ha med mig athena, så hon står ju bara och skäller utanför där man har lämnat henne. "/ Och det är inte alltid så populärt, eller kan säga att det aldrig är det.. Sitter och försöker få i mig lite luch nu också, pytt i panna. Men min näsa är så täppt att jag inte klarar det, för då kan jag inte andas! Det är skit jobbigt. ajja. Nu ska jag göra något vettigt av denna dag. Puss...

funderar

Hehe då sitter man mer färgen i håret, det blev så iaf. :)
Är fortfrande inte trött :S Det börjar bli skumt det här nu va, att jag inte ska sova.
Men nu känns det nästan inte lönt att somna, för om man gör det, så vill man inte stiga upp i morgon för då är man såklart trött som tusan. :O Tänkte fixa mig lite så, måla naglarna och allt sånt. (: Det är inte varje dag man hinner med sådant ju. :) Nu kan jag ju iaf passa på att unna mig att försöka göra mig lite fräshare..
Det hade varit trevligt att titta lite på tv, men då skulle de två grabbarna säkerligen vaknat. Och det vill jag deffenetivt inte! Det är så lugnt och skönt nu, bortsätt från deras snarkningar :O:O:O Plus athena kommermed sina små snark i mellan åt. :P Haha. Hon ligger också och sover hos de. :P En riktig sömntuta till hund man har då, som inte kan hålla mig sällskap. (:
Jag har suttit i några dagar och funderat på om jag ska beställa tid hos en frisör, men vet inte vad jag skulle kunna ha för frisyr i håret.. Och så funderar jag på om jag ocks ska beställa tid till att fixa mina naglar, bygga på de.. Har ju inte kunnat göra det i och med jag har jobbat på boende, där kan man inte ha naglar, där får man inte ens måla naglarna. så det har jag saknat. :(
nej, nu ska jag gå och tvätta ur färgen r håret och hoppas att resultatet blir bra. :)
Hej sålänge.

färga håret..

Då vart man vaken inatt igen. :s Undrar när jag kommer att kollapsa för jag inte sover?
Annelie gick hem runt ett tiden ikväll, jag följde henne nästan ända hem. :) hihi, skönt med en kvällspromenad. Vi hade det himla trevligt tycker jag. :) Var ju länge sedan vi umgicks.
Jag var trött då vid halv två, men så skulle jag ju vänta in andré för han skulle komma hem. Inga nycklar hade han ju inte med sig, så han skulle plinga på, då kan man ju inte sova. För då skulle jag ju ändå få vakna, och när jag vaknar efter jag sovit kan jag inte somna om. Men nu är det så att jag väntade in, så försvann min trötthet totalt. Så nu funderar jag hur jag ska göra.. Om jag kanske ska ta och färga mitt hår nu, det skulle kunna vara lika bra.. Då är det gjort iaf.. Ska jobba 09:30 i morgon biit också..
Ja, får väl fundera en stund till på det, kanske man blir trött snart..
Lillflickan har varit igång jätttteee mycket ikväll, hela tiden i princip. Det är inte alls ofta det inte. Hehe, så magen har guppat och haft sig heela tiden. :P Nu sover hon antagligen, som alla andra människor också gör nästan.. 
Ne nu får mansätta igång med håret dårå, så det är klat. :)
Pusss o god natt! 

stress

Idag blev det inte mkt sömn för mig, vaknade 08:30 i morse..  Kunde banne mig inte sova. :O Sov inte alls inatt heller. Jajja.. Cyklade till stan direkt, tillsammans med athena. Gick in på apoteket och köpte mig lite hostmedicin. :P För det behövdes verkligen, vill ju ha sömn. :P Ja, sen blev det frulle och lite fixning. Sedan gick jag ut och mötte Annelie klockan 12:00. Vi gick en runs i stan, och jag hittade och köpte ett fint halsband och en fin klocka på guldfynd. :) Sedan gick vi och fika lite, sedan till skånetrafiken och bytte ut våra kort, till JOJOkort. :P Sedan gick vi till Åhlens. Där hittade jag en fin tröja och strumpbyxor. Det blev också hårfärg, som då behövs. ;)
Just det, så innan vi gick till skånetrafiken så stanna det upp några män på stortorget och bad oss komma till de. :P Så var det liksom ett stresstest som gjordes, så jag satte mig och gjorde testet. Haha, så bad han mog att tänka på någon person som finns i min tillvaro eller något i den stilen. :P Så tänkte jag på en person bara så snabbt, och han bara oj! Vem tänkte du på, du blev väldigt stressad. :O Haha, jag bara oj, shit. :P Ajja, det var himla mysko..
Iaf, nu sitter jag och annelie och har precis ätit tacos och spelat spel. :P Skriver mer senare, för annelie sitter och drygar sig på mig för jag tar sådan tid på mig. :P Haha. Puss.

sömnlös

Känner på mig att det kommer bli en sömnlös natt IGEN! Jag orkar inte..
Sova är ju det bästa man kan göra i sitt liv, tycker jag. <3
Åh, jag gick och blev orolig för en stund sedan. Tänk om man är sjuk när förlossningen sätter igång? Att man är förkyld, ont i halsen och allt sånt, så som jag ä nu t.ex. ?? Då skulle det ju blir jätte svårt att krysta, i och med man har så otroligt ont i halsen. Ja, det var bara en tanke som flög i mig.. Men det ska nog funka ändå, det finns alltid lösningar till saker. Det är trots allt 50 dagar kvar tills jag är där iaf. ;)


50 dagar kvar

Just det! Idag är det BARA 50 dagar kvar tills den 15 Januari. (: <3 Det låter så himla lite! Börjar bli lite nervös inför det ja. :P Men bland den nervositeten så finns där en stor längtan också. (: Jag vill ju träffa den lilla flickan som bor i min mage så länge. :D Man undrar ju hur hon kommer att se ut och allt där där. Det är så spännande. Men det får vänta i 50 dagar, om inte mindre eller mer. Det vet man ju aldrig. :)  Jag har inte ens hunnit komma på ett andranamn åt henne än. Det tycker jag är svårt. Men det ska bli något speiellt tycker jag, något från släkten eller så skulle ju passa bra. :) Men det återstår och ser. :) Vi har även kvar lite saker att handla in och så också. Men det tar vi som det kommer iaf.
Ja, det var det hela i sig. Hon är lugnare nu än hon var för några veckor sedan iaf, hon sparkar inte lika mycket nu. Hon är säkert en trött och lat människa, precis som jag är och alltid har varit. :P Haha.

STORstädning

Yeay... Ja, städningen tog mig FEM timmar!! Ja, jag städade mycket noga, i alla skåp och vrår och alting. Nu ser här frächt ut.. ;) Blev färdig strax innan halv fem som sagt, då tog jag mig en snabbdusch, ut med athena och sedan cyklade jag till MVC, då det var föräldrautbildning idag 17:00-19:00. Idag lärde vi oss om olika varianter att få ut barnet om det inte skulle gå att krysta ut det typ. Och vi fick en förlossningsplan också som vi då ska skiva våra önskemål inför förlossningen. :) Hur man vill ha det och så som sagt. :P Kom hem vid sju-tiden, började med maten och åt lite av den. Kunde inte äta allt, mådde illa som tusan. Men det gick ner senare.. Nu svider mina ögon, som de har gjort nu ett bra tag. Det betyder att jag måste gå och sova för att det inte ska svida. :P
I morgon får jag förhoppningsvis sova ut en del, hoppas jag. När jag har gjort det, så ska jag träffa annelie. :) Det var längre sedan vi träffades, så det ska bli himla trevligt. :) Får se när vi ses, hur trött man är liksom i morgon bitti. :P Tänker ju deffenetivt inte ställa väckarklockan i morgon inte. :D Haha.
Ne, nu ska jag gå och fixa mig klar inför natten. (:
God natt!

Faderskap

Idag fick man stiga upp tidigt igen tyvärr. Men som sagt, har knappt sovit en blund inatt heller, helt sjukt.. Det blir bara värre och värre. Vi skulle vara på ett möte klockan 10:30, för att intyga faderskapet. :) Annars så visas det inte att vår dotter har någon pappa, så detta var viktigt. :) Nu är det gjort iaf. Nu är jag hemkommen, och har huvudvärk också. Men eftersom jag höll på som jag gjorde igår med allt, så förtjänar jag att städa lägenheten idag. Så det tänkte jag göra snart. "/ Uch, gillar inte att städa.. Annars så händer det inte så mycket mer idag.. Ska föröska bli frisk också, så får ta det lite lugnt idag. Puss.

krig??!!

Ja, det blev en runda på ohlssons basar, elgiganten och öb. Självklart så handla man i varje affär, fast man inte behöver allt. Men så blir det, tyvärr. Jag var helt slut när jag kom hem vid fem-tiden. :( Gick till sängs och tittade på "Bert". Försökte somna en stund, men kunde inte somna så ont jag har i halsen och jag har kräk i halsen. "/ :O Så det blev ingen vila Jag undrar hur det kommer gå inatt för sömnen. :(
Vi har ätit middag nu iaf, mitt humör har inte varit på topp när jag mår som jag gör. :( Så det ser ut som andra världskriget i köket. :( Kunde inte rå för det.. Nu ska vi iaf snart gå och lägga oss, och jag var tvungen att ringa jobbet och sjukanmäla mig tills i morgon och fredag. För detta kommer dock inte gå över tills dess, snarare tvärtom som det ser ut nu. :( Så jag får åka till jobbet någon dag nästa vecka och lämna tillbaka deras nycklar och hämta mina jobbeskor, så jaa.. Nu står mitt te och ska svalna. (: Jag hoppas att dett hjälper en del, för uch vad det gör ont.. God natt och hoppas att ni får en behaglig sömn iaf. Puss.

Sjuk?

Åh, kunde inte sova inatt! Var en konstig natt, varje gång jag vaknade kändes det som att jag legat vaken hela tiden. Och plus det, så trodde jag att jag höll på att få vintersjukan. :S Fick sitta på toan en stor del av natten. "/  Och så blev det också att jag inte kunde svälja längre, för det hade svullnat upp i halsen på mig. :O Men det gick över nu i morse som tur var. För min brukare ringde mig klockan 10:00 och frågade mig om jag kunde vara på vårdcentralen klockan 10:20, så det blev fort till att klä på sig och fixa athena och sedan gå dit. Inte nog med det, när jag gick dit så får jag hundratals sammandragningar och kramp i benet (ingen känsel i benet) och så svalde jag fel, så jag höll på att kvävas så jag stod och hosta och hyperventilera ett bra tag innan jag kunde fortsätta min vandring till vårdcentralen. :( Så satt jag i 40 minuter ändå och väntade på honom. Ja, vi var där fram till 12:00. Så gick jag hem och rastade athena och väntade på Mirelle. Vi gick lite i stan och så. :) Vi skildes åt en timme senare på öp-torget. Men vi ska ses snart igen, då vi ska åka till Ohlssons Basar. :)
Hej svej

ullared

Då har man ätit lite tacos, men blev inte mätt konstigt nog. :(
Snart blir det nog en film i sängen, sedan somna gott.
Är ledig i morgon också, riktigt skööönt. Då ska det sovas lika länge som idag. (:
För det var så länge sedan man kunde göra det.. Och man ska ju vila ut innan förlossningen.
Känns som att jag inte kommer att hinna vila ut. "( Men det lir nog bättre efter jag har slutat på jobbet då på fredag. För det andra är ju trots allt bara 20%, så det kan man ju överleva. :)
Jag ska nog ta och köpa mig lite hårfäg i morgon också tänkte jag, men vet dock inte viken färg. Jag vill göra något annorlunda med mig själv, men alt ska ju bara kosta en massa. (:
Jag skrev nog aldrig igår att jag pratade med emma f i tele igår en låång stund. (: Vi bestämde att vi skulle åka till Ullared nästa lördag. :P hihi (: Har aldrig varit där, så det ska bli kul. Dä ska det handlas massa babykläder till lilla flickan. (: <3 Ja, det var iaf trevligt att prata med henne, för vi har varken pratat eller träffats på ett år är det nu. :( Ne nu ska jag kila ut md athena en sväng så hon också är färdig för sängen. (:
Puss.

sandra (:

Ih, det blev aldrig att jag cyklade till willy:s :P För när jag stod i hallen, färdig med jackan på mig och athena så ringer det på dörren. :P Vem var det? Jo, det var Sandra. (: Tyckte jag var trevligt, så jag tog av mig våra jackor och skor så satte vi oss i köket och pratade och hade det trevligt. :) Det var så länge sedan jag träffade henne. Vi pratade och hade trevligt i tre timmar :) Så följde jag henne hem en bit, för skulle ändå ut med athena. (: Det blev ingen farmor idag heller, det skulle bli så tajt inpå. Så André var nyss och handlade så vi skulle snart äta, har inte ätit sedan frukost, min bebis och jag är hungrig som tusan, men vi ska inte äta förrän vid nio. :( Idag blir det tacos. Mums.. Nu tittar jag på "halv åtta hos mig". Ja, och väntar på André och maten.

Sova <3

Åh! Idag fick jag sova ut en del. <3 Jag vaknade inte förrän klockan var 13:00. (:
Då gick jag ut med athena, och jag har precis ätit frukost. Jag ska snart cykla upp till Willy:s för att fylla på vårt kylskåp, det är nämligen nästan tomt. xD Sedanre idag ska jag hem till farmor också, det är ju tisdag idag. (:

// Filippa


Tom!

Jaha, då har man vilat, eller vad man ska kalla det ?? Hann ju knappt med det, för André ringde och sen kom han hem blabla.. Går ju liksom inte att sova om någon är uppe och går eller något. Har riktigt ont i huvudet också på det att man är trött!!! Måste snart fixa något att äta, är dunderhungrig. Men vet inte vad det sa bli, jag hade velat ha pannkakor! Men vem ska göra de är nästa fråga?! Jag har ingen som helst ork, jag känner mig helt använd, tom på luft och enegri! Ajja.. Får se.. Nu ska jag titta på förkväll. Hej.

Tortyr

Har aldrig varit så här trött i hela mitt liv känns det som! Inte tala om jobbet, ville bara sluta.. Gick till och med med stängda ögon ibland. Fy, det var rena tortyren att gå i 6 timmar dödstrött och översvullna fötter på jobbet. Nu är jag iaf ÄNTLIGEN hemma! Jag lade mig i sängen direkt, tänkte sova. Men tyvärr så dök min dator fram framför ögonen på mig, så jag kunde inte motst att sitta lite, eller ligga menar jag. Snart kommer älsklingen hem på lunch, så jag får hålla mig vaken tills dess i vilket fall som helst. :) Idag ska jag bara slappa, den tiden som är kvar på denna måndagen. Riktigt skönt att jag är ledig i morgon och på onsdag. <3 Det gillas enormt mycket, fy vad jag ska sova. (:

Avklarat

Då var man hemma i Ystad, äntligen. Denna dag har varit extrem lång. "/ Inte tala om tråkiiig! Men jobbedagen är iaf slut för ikväll, på det i morgon bitti igen ja. Mamma skjutsade mig till jobbet till tre. :) Skönt var det, och så tog jag bussen till Ystad nu. Det var överaskande att det gick en buss halv tio, men det visade sig att det bara går på söndagarna. :P Att jag inte tittat det förut, då hade jag sluppit sova borta så mycket. :( Ajja, nu är det bara tre gånger kvar på jobbet. :D
Nu tänkte jag lägga mig i sängen och försöka sova lika bra som jag har gjort i helgen i Rögla. :D Ja, man kan alltåd hoppas på det bästa.  
 
// Filippa

54 Dagar Kvar!


Vecka 33 (32+1)

I MAGEN


Barnet kan nu skilja på ljus och mörker och pupillerna kan vidga och dra ihop sig. Precis som en nyfödd bebis sover barnet mestadels av tiden. Nu kan det till och med ha REM-sömn, det vill säga den delen av sömnen som man drömmer under. Barnets lungor är nästan helt färdigutvecklade och deras alveoler är täckta med surfactant som ska hjälpa barnet att andas när det är fött. Det samlar på sig fett som värmer och skyddar och barnet ökar en hel del i vikt under graviditetens sista veckor. Nu ligger det oftast i rätt ställning inför födseln, det vill säga med huvudet nedåt.


2-2.2 kg


MAMMA


Du kan känna små rytmiska ryckningar i livmodern. Det beror på att barnet hickar. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen.



PARTNER


Kanske är det dags att ni sätter er tillsammans och gör en födelseplan. Skriv ner era önskningar om hur ni vill att födseln ska gå till. Kanske vill ni ha dämpad belysning, en viss förlossningsposition, musik eller vissa smärtlindringsmetoder. Men kom ihåg att det är just önskningar. Personalen kommer att försöka tillgodose dem så gott det går men det är inte alltid säkert att de kan det.


MÖDRAVÅRDEN


Du fortsätter att besöka din mödravårdscentral varannan vecka. Ditt symfus-fundusmått är troligen mellan 29 och 34 centimeter. Vid den här tidpunkten brukar barnmorskan kontrollera om fostret ligger i rätt ställning, det vill säga med huvudet nedåt.

Om du oroar dig för förlossningen är det bra att du berättar det för barnmorskan. Ofta kan du och din partner få göra ett studiebesök på den förlossningsavdelning ni har tänkt föda på. Alla har dock inte möjlighet att ta emot studiebesök men då anordnas istället en informationsstund i en samlingslokal.


Jobb "/

Nu har man suttit ett tag och fixat lite här, jag tycker det börjar bli lite fint här nu. ^^,
Uch, nun ska man snart åka härifrån vidare till jobbet. "/ Det är verkligen tur att jag bara ska dit fyra gånger till, men det låter ändå jätte mycket. :O Ajja, får stå ut.. :(
Ska snart ringa André och se hur han mår och så. (: 

Tidigt!

God morgon!

(Åh! Jag satt nyss och skrev ett inlägg för denna morgonen, men när jag sparade inlägget så loggades jag ut!)

Jajja...

Idag steg jag upp ur sängen klockan 10:00, fast jag hade ställt väckarklockan på 12:00. :P
Men jag kunde inte sova mer. :) Lika bra det iaf, så hinner man vara människa längre innan man ska till jobbet i eftermiddag "/   Jag sitter och äter lite frukost just nu, innan jag ska fixa till lite här i huset efter igår..
Ja, det finns inte så mycket att skriva om just nu, så jag uppdaterar mig senare.
Puss.

Ny blogg

Jag har just öppnat denna nya blogg, för min andra blev riktigt knas med sitt utseende. Jag vet inte hur man ändrar det, så det enklaste tyckte jag var att göra en ny. Men såklart har jag kvar den, för alla mina inläggs skull.

http//freeeeak.blogg.se.

RSS 2.0
. -

dusch

God morgon, eller god middag. :)
Konstigt, jag vaknade halv två idag, för bara en timme sedan. :S
Men jag hade så mkt hosta inatt och i morse så det gick inte att sova. Jätte jobbigt, känns som att jag snart kommer att hosta ut mina inre organ. Så jag missbrukar min hostmedicin, den är snart slut. :O
Idag skulle jag ju ha åkt till Emma klockan två, men det blev inte så. Ja, det hade blivit himla stressigt annars.
Så istället får jag gå till stan och handla mig ett kuvert, och sedan ta bussen ända bort till försäkringskassan och allt det som är där.. :( Måste lämna in min timlista.. "/
Har precis duschat, plus att jag även har duschat lilla athena, som hon inte gillar så där värst mkt. haha, men det måste göras minsann. :P Nu sitter hon i sängen och är supersur på mig. ;) Får snart ge henne en godigbit, så hon glömmer att jag var så dum mot henne. <3<3
ajja..




julskyltning

Var ett tag sedan jag dkrev, var nog igår någong gång på dagen.
Men det finns ändå inte så mycket att berätta om gårdagen, så det skippar jag.
Idag när vi vaknade ställde jag mig och stekte pannkakor. :) Sedan fixade jag mig i ordning. Så när klockan var två gick jag ut och mötte Mirelle, och lämnade athena i hennes bil. Så gick vi en sväng till åhlens och sedan tillbaka till bilen och tog en promenad med hundarna. :) Sedan gick jag och lämnade athena i lägenheten :( för jag tmöta upp annelie. så vi gick till stan, det var nämligen julskyltning i stan idag, mellan 14:00-19:00. Vi var där klockan 15:00. Vi gick en sväng och tittade vad de hade, det var så mkt folk att man blev irriterad av att gå där. Man kom inte fram.. :O  Så vi gick in på koppen och tog oss en liten fika, som varade i 1 timme och 45 minuter ungefär. :) Men det var trevligt. så gick vi till stortorget, för jag skulle vinna ett stort choklad. haha, jag köpte mig sex lotter, men som vanligt så vinner jag aldrig!!! Vi umgicks tills klockan var lite över sju. Då gick jag hem igen. Lagade mat, idag blev det vårullar och ris för min del. Åt precis färdigt.. Ja, ska väl snart lägga mig..
Imorgon ska jag träffa emma e. :) hihi. <3


Vecka 34 (33+0)

Detta får bli veckans magbild, typ vecka 34 (33+0)



1 timme

Inatt blev det ingen sömn alls, eller nja, en timme räknas kanske inte?! Lade mig i soffan klockan sju någon gång, tänkte sova en liten stund, för väckarklockan skulle ringa halv nio. Men så ringer min brukare klockan åtta, så kan jag inte somna om. :O Så där vart den timmen. Mitt hår blev iaf färdigt och så, sedan så satt jag bara vid datorn och glodde..
Kom nästan precis hem från jobbet. Har ont i fötterna!
Vet inte vad jag ska hitta på med nu idag.. Känner verkligen inte för att sitta här och uggla som man nästan alltid gör. Men att gå i affärer? Jag behöver ju liksom ingenting, och jag vill ju ha med mig athena, så hon står ju bara och skäller utanför där man har lämnat henne. "/ Och det är inte alltid så populärt, eller kan säga att det aldrig är det.. Sitter och försöker få i mig lite luch nu också, pytt i panna. Men min näsa är så täppt att jag inte klarar det, för då kan jag inte andas! Det är skit jobbigt. ajja. Nu ska jag göra något vettigt av denna dag. Puss...

funderar

Hehe då sitter man mer färgen i håret, det blev så iaf. :)
Är fortfrande inte trött :S Det börjar bli skumt det här nu va, att jag inte ska sova.
Men nu känns det nästan inte lönt att somna, för om man gör det, så vill man inte stiga upp i morgon för då är man såklart trött som tusan. :O Tänkte fixa mig lite så, måla naglarna och allt sånt. (: Det är inte varje dag man hinner med sådant ju. :) Nu kan jag ju iaf passa på att unna mig att försöka göra mig lite fräshare..
Det hade varit trevligt att titta lite på tv, men då skulle de två grabbarna säkerligen vaknat. Och det vill jag deffenetivt inte! Det är så lugnt och skönt nu, bortsätt från deras snarkningar :O:O:O Plus athena kommermed sina små snark i mellan åt. :P Haha. Hon ligger också och sover hos de. :P En riktig sömntuta till hund man har då, som inte kan hålla mig sällskap. (:
Jag har suttit i några dagar och funderat på om jag ska beställa tid hos en frisör, men vet inte vad jag skulle kunna ha för frisyr i håret.. Och så funderar jag på om jag ocks ska beställa tid till att fixa mina naglar, bygga på de.. Har ju inte kunnat göra det i och med jag har jobbat på boende, där kan man inte ha naglar, där får man inte ens måla naglarna. så det har jag saknat. :(
nej, nu ska jag gå och tvätta ur färgen r håret och hoppas att resultatet blir bra. :)
Hej sålänge.

färga håret..

Då vart man vaken inatt igen. :s Undrar när jag kommer att kollapsa för jag inte sover?
Annelie gick hem runt ett tiden ikväll, jag följde henne nästan ända hem. :) hihi, skönt med en kvällspromenad. Vi hade det himla trevligt tycker jag. :) Var ju länge sedan vi umgicks.
Jag var trött då vid halv två, men så skulle jag ju vänta in andré för han skulle komma hem. Inga nycklar hade han ju inte med sig, så han skulle plinga på, då kan man ju inte sova. För då skulle jag ju ändå få vakna, och när jag vaknar efter jag sovit kan jag inte somna om. Men nu är det så att jag väntade in, så försvann min trötthet totalt. Så nu funderar jag hur jag ska göra.. Om jag kanske ska ta och färga mitt hår nu, det skulle kunna vara lika bra.. Då är det gjort iaf.. Ska jobba 09:30 i morgon biit också..
Ja, får väl fundera en stund till på det, kanske man blir trött snart..
Lillflickan har varit igång jätttteee mycket ikväll, hela tiden i princip. Det är inte alls ofta det inte. Hehe, så magen har guppat och haft sig heela tiden. :P Nu sover hon antagligen, som alla andra människor också gör nästan.. 
Ne nu får mansätta igång med håret dårå, så det är klat. :)
Pusss o god natt! 

stress

Idag blev det inte mkt sömn för mig, vaknade 08:30 i morse..  Kunde banne mig inte sova. :O Sov inte alls inatt heller. Jajja.. Cyklade till stan direkt, tillsammans med athena. Gick in på apoteket och köpte mig lite hostmedicin. :P För det behövdes verkligen, vill ju ha sömn. :P Ja, sen blev det frulle och lite fixning. Sedan gick jag ut och mötte Annelie klockan 12:00. Vi gick en runs i stan, och jag hittade och köpte ett fint halsband och en fin klocka på guldfynd. :) Sedan gick vi och fika lite, sedan till skånetrafiken och bytte ut våra kort, till JOJOkort. :P Sedan gick vi till Åhlens. Där hittade jag en fin tröja och strumpbyxor. Det blev också hårfärg, som då behövs. ;)
Just det, så innan vi gick till skånetrafiken så stanna det upp några män på stortorget och bad oss komma till de. :P Så var det liksom ett stresstest som gjordes, så jag satte mig och gjorde testet. Haha, så bad han mog att tänka på någon person som finns i min tillvaro eller något i den stilen. :P Så tänkte jag på en person bara så snabbt, och han bara oj! Vem tänkte du på, du blev väldigt stressad. :O Haha, jag bara oj, shit. :P Ajja, det var himla mysko..
Iaf, nu sitter jag och annelie och har precis ätit tacos och spelat spel. :P Skriver mer senare, för annelie sitter och drygar sig på mig för jag tar sådan tid på mig. :P Haha. Puss.

sömnlös

Känner på mig att det kommer bli en sömnlös natt IGEN! Jag orkar inte..
Sova är ju det bästa man kan göra i sitt liv, tycker jag. <3
Åh, jag gick och blev orolig för en stund sedan. Tänk om man är sjuk när förlossningen sätter igång? Att man är förkyld, ont i halsen och allt sånt, så som jag ä nu t.ex. ?? Då skulle det ju blir jätte svårt att krysta, i och med man har så otroligt ont i halsen. Ja, det var bara en tanke som flög i mig.. Men det ska nog funka ändå, det finns alltid lösningar till saker. Det är trots allt 50 dagar kvar tills jag är där iaf. ;)


50 dagar kvar

Just det! Idag är det BARA 50 dagar kvar tills den 15 Januari. (: <3 Det låter så himla lite! Börjar bli lite nervös inför det ja. :P Men bland den nervositeten så finns där en stor längtan också. (: Jag vill ju träffa den lilla flickan som bor i min mage så länge. :D Man undrar ju hur hon kommer att se ut och allt där där. Det är så spännande. Men det får vänta i 50 dagar, om inte mindre eller mer. Det vet man ju aldrig. :)  Jag har inte ens hunnit komma på ett andranamn åt henne än. Det tycker jag är svårt. Men det ska bli något speiellt tycker jag, något från släkten eller så skulle ju passa bra. :) Men det återstår och ser. :) Vi har även kvar lite saker att handla in och så också. Men det tar vi som det kommer iaf.
Ja, det var det hela i sig. Hon är lugnare nu än hon var för några veckor sedan iaf, hon sparkar inte lika mycket nu. Hon är säkert en trött och lat människa, precis som jag är och alltid har varit. :P Haha.

STORstädning

Yeay... Ja, städningen tog mig FEM timmar!! Ja, jag städade mycket noga, i alla skåp och vrår och alting. Nu ser här frächt ut.. ;) Blev färdig strax innan halv fem som sagt, då tog jag mig en snabbdusch, ut med athena och sedan cyklade jag till MVC, då det var föräldrautbildning idag 17:00-19:00. Idag lärde vi oss om olika varianter att få ut barnet om det inte skulle gå att krysta ut det typ. Och vi fick en förlossningsplan också som vi då ska skiva våra önskemål inför förlossningen. :) Hur man vill ha det och så som sagt. :P Kom hem vid sju-tiden, började med maten och åt lite av den. Kunde inte äta allt, mådde illa som tusan. Men det gick ner senare.. Nu svider mina ögon, som de har gjort nu ett bra tag. Det betyder att jag måste gå och sova för att det inte ska svida. :P
I morgon får jag förhoppningsvis sova ut en del, hoppas jag. När jag har gjort det, så ska jag träffa annelie. :) Det var längre sedan vi träffades, så det ska bli himla trevligt. :) Får se när vi ses, hur trött man är liksom i morgon bitti. :P Tänker ju deffenetivt inte ställa väckarklockan i morgon inte. :D Haha.
Ne, nu ska jag gå och fixa mig klar inför natten. (:
God natt!

Faderskap

Idag fick man stiga upp tidigt igen tyvärr. Men som sagt, har knappt sovit en blund inatt heller, helt sjukt.. Det blir bara värre och värre. Vi skulle vara på ett möte klockan 10:30, för att intyga faderskapet. :) Annars så visas det inte att vår dotter har någon pappa, så detta var viktigt. :) Nu är det gjort iaf. Nu är jag hemkommen, och har huvudvärk också. Men eftersom jag höll på som jag gjorde igår med allt, så förtjänar jag att städa lägenheten idag. Så det tänkte jag göra snart. "/ Uch, gillar inte att städa.. Annars så händer det inte så mycket mer idag.. Ska föröska bli frisk också, så får ta det lite lugnt idag. Puss.

krig??!!

Ja, det blev en runda på ohlssons basar, elgiganten och öb. Självklart så handla man i varje affär, fast man inte behöver allt. Men så blir det, tyvärr. Jag var helt slut när jag kom hem vid fem-tiden. :( Gick till sängs och tittade på "Bert". Försökte somna en stund, men kunde inte somna så ont jag har i halsen och jag har kräk i halsen. "/ :O Så det blev ingen vila Jag undrar hur det kommer gå inatt för sömnen. :(
Vi har ätit middag nu iaf, mitt humör har inte varit på topp när jag mår som jag gör. :( Så det ser ut som andra världskriget i köket. :( Kunde inte rå för det.. Nu ska vi iaf snart gå och lägga oss, och jag var tvungen att ringa jobbet och sjukanmäla mig tills i morgon och fredag. För detta kommer dock inte gå över tills dess, snarare tvärtom som det ser ut nu. :( Så jag får åka till jobbet någon dag nästa vecka och lämna tillbaka deras nycklar och hämta mina jobbeskor, så jaa.. Nu står mitt te och ska svalna. (: Jag hoppas att dett hjälper en del, för uch vad det gör ont.. God natt och hoppas att ni får en behaglig sömn iaf. Puss.

Sjuk?

Åh, kunde inte sova inatt! Var en konstig natt, varje gång jag vaknade kändes det som att jag legat vaken hela tiden. Och plus det, så trodde jag att jag höll på att få vintersjukan. :S Fick sitta på toan en stor del av natten. "/  Och så blev det också att jag inte kunde svälja längre, för det hade svullnat upp i halsen på mig. :O Men det gick över nu i morse som tur var. För min brukare ringde mig klockan 10:00 och frågade mig om jag kunde vara på vårdcentralen klockan 10:20, så det blev fort till att klä på sig och fixa athena och sedan gå dit. Inte nog med det, när jag gick dit så får jag hundratals sammandragningar och kramp i benet (ingen känsel i benet) och så svalde jag fel, så jag höll på att kvävas så jag stod och hosta och hyperventilera ett bra tag innan jag kunde fortsätta min vandring till vårdcentralen. :( Så satt jag i 40 minuter ändå och väntade på honom. Ja, vi var där fram till 12:00. Så gick jag hem och rastade athena och väntade på Mirelle. Vi gick lite i stan och så. :) Vi skildes åt en timme senare på öp-torget. Men vi ska ses snart igen, då vi ska åka till Ohlssons Basar. :)
Hej svej

ullared

Då har man ätit lite tacos, men blev inte mätt konstigt nog. :(
Snart blir det nog en film i sängen, sedan somna gott.
Är ledig i morgon också, riktigt skööönt. Då ska det sovas lika länge som idag. (:
För det var så länge sedan man kunde göra det.. Och man ska ju vila ut innan förlossningen.
Känns som att jag inte kommer att hinna vila ut. "( Men det lir nog bättre efter jag har slutat på jobbet då på fredag. För det andra är ju trots allt bara 20%, så det kan man ju överleva. :)
Jag ska nog ta och köpa mig lite hårfäg i morgon också tänkte jag, men vet dock inte viken färg. Jag vill göra något annorlunda med mig själv, men alt ska ju bara kosta en massa. (:
Jag skrev nog aldrig igår att jag pratade med emma f i tele igår en låång stund. (: Vi bestämde att vi skulle åka till Ullared nästa lördag. :P hihi (: Har aldrig varit där, så det ska bli kul. Dä ska det handlas massa babykläder till lilla flickan. (: <3 Ja, det var iaf trevligt att prata med henne, för vi har varken pratat eller träffats på ett år är det nu. :( Ne nu ska jag kila ut md athena en sväng så hon också är färdig för sängen. (:
Puss.

sandra (:

Ih, det blev aldrig att jag cyklade till willy:s :P För när jag stod i hallen, färdig med jackan på mig och athena så ringer det på dörren. :P Vem var det? Jo, det var Sandra. (: Tyckte jag var trevligt, så jag tog av mig våra jackor och skor så satte vi oss i köket och pratade och hade det trevligt. :) Det var så länge sedan jag träffade henne. Vi pratade och hade trevligt i tre timmar :) Så följde jag henne hem en bit, för skulle ändå ut med athena. (: Det blev ingen farmor idag heller, det skulle bli så tajt inpå. Så André var nyss och handlade så vi skulle snart äta, har inte ätit sedan frukost, min bebis och jag är hungrig som tusan, men vi ska inte äta förrän vid nio. :( Idag blir det tacos. Mums.. Nu tittar jag på "halv åtta hos mig". Ja, och väntar på André och maten.

Sova <3

Åh! Idag fick jag sova ut en del. <3 Jag vaknade inte förrän klockan var 13:00. (:
Då gick jag ut med athena, och jag har precis ätit frukost. Jag ska snart cykla upp till Willy:s för att fylla på vårt kylskåp, det är nämligen nästan tomt. xD Sedanre idag ska jag hem till farmor också, det är ju tisdag idag. (:

// Filippa


Tom!

Jaha, då har man vilat, eller vad man ska kalla det ?? Hann ju knappt med det, för André ringde och sen kom han hem blabla.. Går ju liksom inte att sova om någon är uppe och går eller något. Har riktigt ont i huvudet också på det att man är trött!!! Måste snart fixa något att äta, är dunderhungrig. Men vet inte vad det sa bli, jag hade velat ha pannkakor! Men vem ska göra de är nästa fråga?! Jag har ingen som helst ork, jag känner mig helt använd, tom på luft och enegri! Ajja.. Får se.. Nu ska jag titta på förkväll. Hej.

Tortyr

Har aldrig varit så här trött i hela mitt liv känns det som! Inte tala om jobbet, ville bara sluta.. Gick till och med med stängda ögon ibland. Fy, det var rena tortyren att gå i 6 timmar dödstrött och översvullna fötter på jobbet. Nu är jag iaf ÄNTLIGEN hemma! Jag lade mig i sängen direkt, tänkte sova. Men tyvärr så dök min dator fram framför ögonen på mig, så jag kunde inte motst att sitta lite, eller ligga menar jag. Snart kommer älsklingen hem på lunch, så jag får hålla mig vaken tills dess i vilket fall som helst. :) Idag ska jag bara slappa, den tiden som är kvar på denna måndagen. Riktigt skönt att jag är ledig i morgon och på onsdag. <3 Det gillas enormt mycket, fy vad jag ska sova. (:

Avklarat

Då var man hemma i Ystad, äntligen. Denna dag har varit extrem lång. "/ Inte tala om tråkiiig! Men jobbedagen är iaf slut för ikväll, på det i morgon bitti igen ja. Mamma skjutsade mig till jobbet till tre. :) Skönt var det, och så tog jag bussen till Ystad nu. Det var överaskande att det gick en buss halv tio, men det visade sig att det bara går på söndagarna. :P Att jag inte tittat det förut, då hade jag sluppit sova borta så mycket. :( Ajja, nu är det bara tre gånger kvar på jobbet. :D
Nu tänkte jag lägga mig i sängen och försöka sova lika bra som jag har gjort i helgen i Rögla. :D Ja, man kan alltåd hoppas på det bästa.  
 
// Filippa

54 Dagar Kvar!


Vecka 33 (32+1)

I MAGEN


Barnet kan nu skilja på ljus och mörker och pupillerna kan vidga och dra ihop sig. Precis som en nyfödd bebis sover barnet mestadels av tiden. Nu kan det till och med ha REM-sömn, det vill säga den delen av sömnen som man drömmer under. Barnets lungor är nästan helt färdigutvecklade och deras alveoler är täckta med surfactant som ska hjälpa barnet att andas när det är fött. Det samlar på sig fett som värmer och skyddar och barnet ökar en hel del i vikt under graviditetens sista veckor. Nu ligger det oftast i rätt ställning inför födseln, det vill säga med huvudet nedåt.


2-2.2 kg


MAMMA


Du kan känna små rytmiska ryckningar i livmodern. Det beror på att barnet hickar. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen.



PARTNER


Kanske är det dags att ni sätter er tillsammans och gör en födelseplan. Skriv ner era önskningar om hur ni vill att födseln ska gå till. Kanske vill ni ha dämpad belysning, en viss förlossningsposition, musik eller vissa smärtlindringsmetoder. Men kom ihåg att det är just önskningar. Personalen kommer att försöka tillgodose dem så gott det går men det är inte alltid säkert att de kan det.


MÖDRAVÅRDEN


Du fortsätter att besöka din mödravårdscentral varannan vecka. Ditt symfus-fundusmått är troligen mellan 29 och 34 centimeter. Vid den här tidpunkten brukar barnmorskan kontrollera om fostret ligger i rätt ställning, det vill säga med huvudet nedåt.

Om du oroar dig för förlossningen är det bra att du berättar det för barnmorskan. Ofta kan du och din partner få göra ett studiebesök på den förlossningsavdelning ni har tänkt föda på. Alla har dock inte möjlighet att ta emot studiebesök men då anordnas istället en informationsstund i en samlingslokal.


Jobb "/

Nu har man suttit ett tag och fixat lite här, jag tycker det börjar bli lite fint här nu. ^^,
Uch, nun ska man snart åka härifrån vidare till jobbet. "/ Det är verkligen tur att jag bara ska dit fyra gånger till, men det låter ändå jätte mycket. :O Ajja, får stå ut.. :(
Ska snart ringa André och se hur han mår och så. (: 

Tidigt!

God morgon!

(Åh! Jag satt nyss och skrev ett inlägg för denna morgonen, men när jag sparade inlägget så loggades jag ut!)

Jajja...

Idag steg jag upp ur sängen klockan 10:00, fast jag hade ställt väckarklockan på 12:00. :P
Men jag kunde inte sova mer. :) Lika bra det iaf, så hinner man vara människa längre innan man ska till jobbet i eftermiddag "/   Jag sitter och äter lite frukost just nu, innan jag ska fixa till lite här i huset efter igår..
Ja, det finns inte så mycket att skriva om just nu, så jag uppdaterar mig senare.
Puss.

Ny blogg

Jag har just öppnat denna nya blogg, för min andra blev riktigt knas med sitt utseende. Jag vet inte hur man ändrar det, så det enklaste tyckte jag var att göra en ny. Men såklart har jag kvar den, för alla mina inläggs skull.

http//freeeeak.blogg.se.

RSS 2.0
. -

dusch

God morgon, eller god middag. :)
Konstigt, jag vaknade halv två idag, för bara en timme sedan. :S
Men jag hade så mkt hosta inatt och i morse så det gick inte att sova. Jätte jobbigt, känns som att jag snart kommer att hosta ut mina inre organ. Så jag missbrukar min hostmedicin, den är snart slut. :O
Idag skulle jag ju ha åkt till Emma klockan två, men det blev inte så. Ja, det hade blivit himla stressigt annars.
Så istället får jag gå till stan och handla mig ett kuvert, och sedan ta bussen ända bort till försäkringskassan och allt det som är där.. :( Måste lämna in min timlista.. "/
Har precis duschat, plus att jag även har duschat lilla athena, som hon inte gillar så där värst mkt. haha, men det måste göras minsann. :P Nu sitter hon i sängen och är supersur på mig. ;) Får snart ge henne en godigbit, så hon glömmer att jag var så dum mot henne. <3<3
ajja..




julskyltning

Var ett tag sedan jag dkrev, var nog igår någong gång på dagen.
Men det finns ändå inte så mycket att berätta om gårdagen, så det skippar jag.
Idag när vi vaknade ställde jag mig och stekte pannkakor. :) Sedan fixade jag mig i ordning. Så när klockan var två gick jag ut och mötte Mirelle, och lämnade athena i hennes bil. Så gick vi en sväng till åhlens och sedan tillbaka till bilen och tog en promenad med hundarna. :) Sedan gick jag och lämnade athena i lägenheten :( för jag tmöta upp annelie. så vi gick till stan, det var nämligen julskyltning i stan idag, mellan 14:00-19:00. Vi var där klockan 15:00. Vi gick en sväng och tittade vad de hade, det var så mkt folk att man blev irriterad av att gå där. Man kom inte fram.. :O  Så vi gick in på koppen och tog oss en liten fika, som varade i 1 timme och 45 minuter ungefär. :) Men det var trevligt. så gick vi till stortorget, för jag skulle vinna ett stort choklad. haha, jag köpte mig sex lotter, men som vanligt så vinner jag aldrig!!! Vi umgicks tills klockan var lite över sju. Då gick jag hem igen. Lagade mat, idag blev det vårullar och ris för min del. Åt precis färdigt.. Ja, ska väl snart lägga mig..
Imorgon ska jag träffa emma e. :) hihi. <3


Vecka 34 (33+0)

Detta får bli veckans magbild, typ vecka 34 (33+0)



1 timme

Inatt blev det ingen sömn alls, eller nja, en timme räknas kanske inte?! Lade mig i soffan klockan sju någon gång, tänkte sova en liten stund, för väckarklockan skulle ringa halv nio. Men så ringer min brukare klockan åtta, så kan jag inte somna om. :O Så där vart den timmen. Mitt hår blev iaf färdigt och så, sedan så satt jag bara vid datorn och glodde..
Kom nästan precis hem från jobbet. Har ont i fötterna!
Vet inte vad jag ska hitta på med nu idag.. Känner verkligen inte för att sitta här och uggla som man nästan alltid gör. Men att gå i affärer? Jag behöver ju liksom ingenting, och jag vill ju ha med mig athena, så hon står ju bara och skäller utanför där man har lämnat henne. "/ Och det är inte alltid så populärt, eller kan säga att det aldrig är det.. Sitter och försöker få i mig lite luch nu också, pytt i panna. Men min näsa är så täppt att jag inte klarar det, för då kan jag inte andas! Det är skit jobbigt. ajja. Nu ska jag göra något vettigt av denna dag. Puss...

funderar

Hehe då sitter man mer färgen i håret, det blev så iaf. :)
Är fortfrande inte trött :S Det börjar bli skumt det här nu va, att jag inte ska sova.
Men nu känns det nästan inte lönt att somna, för om man gör det, så vill man inte stiga upp i morgon för då är man såklart trött som tusan. :O Tänkte fixa mig lite så, måla naglarna och allt sånt. (: Det är inte varje dag man hinner med sådant ju. :) Nu kan jag ju iaf passa på att unna mig att försöka göra mig lite fräshare..
Det hade varit trevligt att titta lite på tv, men då skulle de två grabbarna säkerligen vaknat. Och det vill jag deffenetivt inte! Det är så lugnt och skönt nu, bortsätt från deras snarkningar :O:O:O Plus athena kommermed sina små snark i mellan åt. :P Haha. Hon ligger också och sover hos de. :P En riktig sömntuta till hund man har då, som inte kan hålla mig sällskap. (:
Jag har suttit i några dagar och funderat på om jag ska beställa tid hos en frisör, men vet inte vad jag skulle kunna ha för frisyr i håret.. Och så funderar jag på om jag ocks ska beställa tid till att fixa mina naglar, bygga på de.. Har ju inte kunnat göra det i och med jag har jobbat på boende, där kan man inte ha naglar, där får man inte ens måla naglarna. så det har jag saknat. :(
nej, nu ska jag gå och tvätta ur färgen r håret och hoppas att resultatet blir bra. :)
Hej sålänge.

färga håret..

Då vart man vaken inatt igen. :s Undrar när jag kommer att kollapsa för jag inte sover?
Annelie gick hem runt ett tiden ikväll, jag följde henne nästan ända hem. :) hihi, skönt med en kvällspromenad. Vi hade det himla trevligt tycker jag. :) Var ju länge sedan vi umgicks.
Jag var trött då vid halv två, men så skulle jag ju vänta in andré för han skulle komma hem. Inga nycklar hade han ju inte med sig, så han skulle plinga på, då kan man ju inte sova. För då skulle jag ju ändå få vakna, och när jag vaknar efter jag sovit kan jag inte somna om. Men nu är det så att jag väntade in, så försvann min trötthet totalt. Så nu funderar jag hur jag ska göra.. Om jag kanske ska ta och färga mitt hår nu, det skulle kunna vara lika bra.. Då är det gjort iaf.. Ska jobba 09:30 i morgon biit också..
Ja, får väl fundera en stund till på det, kanske man blir trött snart..
Lillflickan har varit igång jätttteee mycket ikväll, hela tiden i princip. Det är inte alls ofta det inte. Hehe, så magen har guppat och haft sig heela tiden. :P Nu sover hon antagligen, som alla andra människor också gör nästan.. 
Ne nu får mansätta igång med håret dårå, så det är klat. :)
Pusss o god natt! 

stress

Idag blev det inte mkt sömn för mig, vaknade 08:30 i morse..  Kunde banne mig inte sova. :O Sov inte alls inatt heller. Jajja.. Cyklade till stan direkt, tillsammans med athena. Gick in på apoteket och köpte mig lite hostmedicin. :P För det behövdes verkligen, vill ju ha sömn. :P Ja, sen blev det frulle och lite fixning. Sedan gick jag ut och mötte Annelie klockan 12:00. Vi gick en runs i stan, och jag hittade och köpte ett fint halsband och en fin klocka på guldfynd. :) Sedan gick vi och fika lite, sedan till skånetrafiken och bytte ut våra kort, till JOJOkort. :P Sedan gick vi till Åhlens. Där hittade jag en fin tröja och strumpbyxor. Det blev också hårfärg, som då behövs. ;)
Just det, så innan vi gick till skånetrafiken så stanna det upp några män på stortorget och bad oss komma till de. :P Så var det liksom ett stresstest som gjordes, så jag satte mig och gjorde testet. Haha, så bad han mog att tänka på någon person som finns i min tillvaro eller något i den stilen. :P Så tänkte jag på en person bara så snabbt, och han bara oj! Vem tänkte du på, du blev väldigt stressad. :O Haha, jag bara oj, shit. :P Ajja, det var himla mysko..
Iaf, nu sitter jag och annelie och har precis ätit tacos och spelat spel. :P Skriver mer senare, för annelie sitter och drygar sig på mig för jag tar sådan tid på mig. :P Haha. Puss.

sömnlös

Känner på mig att det kommer bli en sömnlös natt IGEN! Jag orkar inte..
Sova är ju det bästa man kan göra i sitt liv, tycker jag. <3
Åh, jag gick och blev orolig för en stund sedan. Tänk om man är sjuk när förlossningen sätter igång? Att man är förkyld, ont i halsen och allt sånt, så som jag ä nu t.ex. ?? Då skulle det ju blir jätte svårt att krysta, i och med man har så otroligt ont i halsen. Ja, det var bara en tanke som flög i mig.. Men det ska nog funka ändå, det finns alltid lösningar till saker. Det är trots allt 50 dagar kvar tills jag är där iaf. ;)


50 dagar kvar

Just det! Idag är det BARA 50 dagar kvar tills den 15 Januari. (: <3 Det låter så himla lite! Börjar bli lite nervös inför det ja. :P Men bland den nervositeten så finns där en stor längtan också. (: Jag vill ju träffa den lilla flickan som bor i min mage så länge. :D Man undrar ju hur hon kommer att se ut och allt där där. Det är så spännande. Men det får vänta i 50 dagar, om inte mindre eller mer. Det vet man ju aldrig. :)  Jag har inte ens hunnit komma på ett andranamn åt henne än. Det tycker jag är svårt. Men det ska bli något speiellt tycker jag, något från släkten eller så skulle ju passa bra. :) Men det återstår och ser. :) Vi har även kvar lite saker att handla in och så också. Men det tar vi som det kommer iaf.
Ja, det var det hela i sig. Hon är lugnare nu än hon var för några veckor sedan iaf, hon sparkar inte lika mycket nu. Hon är säkert en trött och lat människa, precis som jag är och alltid har varit. :P Haha.

STORstädning

Yeay... Ja, städningen tog mig FEM timmar!! Ja, jag städade mycket noga, i alla skåp och vrår och alting. Nu ser här frächt ut.. ;) Blev färdig strax innan halv fem som sagt, då tog jag mig en snabbdusch, ut med athena och sedan cyklade jag till MVC, då det var föräldrautbildning idag 17:00-19:00. Idag lärde vi oss om olika varianter att få ut barnet om det inte skulle gå att krysta ut det typ. Och vi fick en förlossningsplan också som vi då ska skiva våra önskemål inför förlossningen. :) Hur man vill ha det och så som sagt. :P Kom hem vid sju-tiden, började med maten och åt lite av den. Kunde inte äta allt, mådde illa som tusan. Men det gick ner senare.. Nu svider mina ögon, som de har gjort nu ett bra tag. Det betyder att jag måste gå och sova för att det inte ska svida. :P
I morgon får jag förhoppningsvis sova ut en del, hoppas jag. När jag har gjort det, så ska jag träffa annelie. :) Det var längre sedan vi träffades, så det ska bli himla trevligt. :) Får se när vi ses, hur trött man är liksom i morgon bitti. :P Tänker ju deffenetivt inte ställa väckarklockan i morgon inte. :D Haha.
Ne, nu ska jag gå och fixa mig klar inför natten. (:
God natt!

Faderskap

Idag fick man stiga upp tidigt igen tyvärr. Men som sagt, har knappt sovit en blund inatt heller, helt sjukt.. Det blir bara värre och värre. Vi skulle vara på ett möte klockan 10:30, för att intyga faderskapet. :) Annars så visas det inte att vår dotter har någon pappa, så detta var viktigt. :) Nu är det gjort iaf. Nu är jag hemkommen, och har huvudvärk också. Men eftersom jag höll på som jag gjorde igår med allt, så förtjänar jag att städa lägenheten idag. Så det tänkte jag göra snart. "/ Uch, gillar inte att städa.. Annars så händer det inte så mycket mer idag.. Ska föröska bli frisk också, så får ta det lite lugnt idag. Puss.

krig??!!

Ja, det blev en runda på ohlssons basar, elgiganten och öb. Självklart så handla man i varje affär, fast man inte behöver allt. Men så blir det, tyvärr. Jag var helt slut när jag kom hem vid fem-tiden. :( Gick till sängs och tittade på "Bert". Försökte somna en stund, men kunde inte somna så ont jag har i halsen och jag har kräk i halsen. "/ :O Så det blev ingen vila Jag undrar hur det kommer gå inatt för sömnen. :(
Vi har ätit middag nu iaf, mitt humör har inte varit på topp när jag mår som jag gör. :( Så det ser ut som andra världskriget i köket. :( Kunde inte rå för det.. Nu ska vi iaf snart gå och lägga oss, och jag var tvungen att ringa jobbet och sjukanmäla mig tills i morgon och fredag. För detta kommer dock inte gå över tills dess, snarare tvärtom som det ser ut nu. :( Så jag får åka till jobbet någon dag nästa vecka och lämna tillbaka deras nycklar och hämta mina jobbeskor, så jaa.. Nu står mitt te och ska svalna. (: Jag hoppas att dett hjälper en del, för uch vad det gör ont.. God natt och hoppas att ni får en behaglig sömn iaf. Puss.

Sjuk?

Åh, kunde inte sova inatt! Var en konstig natt, varje gång jag vaknade kändes det som att jag legat vaken hela tiden. Och plus det, så trodde jag att jag höll på att få vintersjukan. :S Fick sitta på toan en stor del av natten. "/  Och så blev det också att jag inte kunde svälja längre, för det hade svullnat upp i halsen på mig. :O Men det gick över nu i morse som tur var. För min brukare ringde mig klockan 10:00 och frågade mig om jag kunde vara på vårdcentralen klockan 10:20, så det blev fort till att klä på sig och fixa athena och sedan gå dit. Inte nog med det, när jag gick dit så får jag hundratals sammandragningar och kramp i benet (ingen känsel i benet) och så svalde jag fel, så jag höll på att kvävas så jag stod och hosta och hyperventilera ett bra tag innan jag kunde fortsätta min vandring till vårdcentralen. :( Så satt jag i 40 minuter ändå och väntade på honom. Ja, vi var där fram till 12:00. Så gick jag hem och rastade athena och väntade på Mirelle. Vi gick lite i stan och så. :) Vi skildes åt en timme senare på öp-torget. Men vi ska ses snart igen, då vi ska åka till Ohlssons Basar. :)
Hej svej

ullared

Då har man ätit lite tacos, men blev inte mätt konstigt nog. :(
Snart blir det nog en film i sängen, sedan somna gott.
Är ledig i morgon också, riktigt skööönt. Då ska det sovas lika länge som idag. (:
För det var så länge sedan man kunde göra det.. Och man ska ju vila ut innan förlossningen.
Känns som att jag inte kommer att hinna vila ut. "( Men det lir nog bättre efter jag har slutat på jobbet då på fredag. För det andra är ju trots allt bara 20%, så det kan man ju överleva. :)
Jag ska nog ta och köpa mig lite hårfäg i morgon också tänkte jag, men vet dock inte viken färg. Jag vill göra något annorlunda med mig själv, men alt ska ju bara kosta en massa. (:
Jag skrev nog aldrig igår att jag pratade med emma f i tele igår en låång stund. (: Vi bestämde att vi skulle åka till Ullared nästa lördag. :P hihi (: Har aldrig varit där, så det ska bli kul. Dä ska det handlas massa babykläder till lilla flickan. (: <3 Ja, det var iaf trevligt att prata med henne, för vi har varken pratat eller träffats på ett år är det nu. :( Ne nu ska jag kila ut md athena en sväng så hon också är färdig för sängen. (:
Puss.

sandra (:

Ih, det blev aldrig att jag cyklade till willy:s :P För när jag stod i hallen, färdig med jackan på mig och athena så ringer det på dörren. :P Vem var det? Jo, det var Sandra. (: Tyckte jag var trevligt, så jag tog av mig våra jackor och skor så satte vi oss i köket och pratade och hade det trevligt. :) Det var så länge sedan jag träffade henne. Vi pratade och hade trevligt i tre timmar :) Så följde jag henne hem en bit, för skulle ändå ut med athena. (: Det blev ingen farmor idag heller, det skulle bli så tajt inpå. Så André var nyss och handlade så vi skulle snart äta, har inte ätit sedan frukost, min bebis och jag är hungrig som tusan, men vi ska inte äta förrän vid nio. :( Idag blir det tacos. Mums.. Nu tittar jag på "halv åtta hos mig". Ja, och väntar på André och maten.

Sova <3

Åh! Idag fick jag sova ut en del. <3 Jag vaknade inte förrän klockan var 13:00. (:
Då gick jag ut med athena, och jag har precis ätit frukost. Jag ska snart cykla upp till Willy:s för att fylla på vårt kylskåp, det är nämligen nästan tomt. xD Sedanre idag ska jag hem till farmor också, det är ju tisdag idag. (:

// Filippa


Tom!

Jaha, då har man vilat, eller vad man ska kalla det ?? Hann ju knappt med det, för André ringde och sen kom han hem blabla.. Går ju liksom inte att sova om någon är uppe och går eller något. Har riktigt ont i huvudet också på det att man är trött!!! Måste snart fixa något att äta, är dunderhungrig. Men vet inte vad det sa bli, jag hade velat ha pannkakor! Men vem ska göra de är nästa fråga?! Jag har ingen som helst ork, jag känner mig helt använd, tom på luft och enegri! Ajja.. Får se.. Nu ska jag titta på förkväll. Hej.

Tortyr

Har aldrig varit så här trött i hela mitt liv känns det som! Inte tala om jobbet, ville bara sluta.. Gick till och med med stängda ögon ibland. Fy, det var rena tortyren att gå i 6 timmar dödstrött och översvullna fötter på jobbet. Nu är jag iaf ÄNTLIGEN hemma! Jag lade mig i sängen direkt, tänkte sova. Men tyvärr så dök min dator fram framför ögonen på mig, så jag kunde inte motst att sitta lite, eller ligga menar jag. Snart kommer älsklingen hem på lunch, så jag får hålla mig vaken tills dess i vilket fall som helst. :) Idag ska jag bara slappa, den tiden som är kvar på denna måndagen. Riktigt skönt att jag är ledig i morgon och på onsdag. <3 Det gillas enormt mycket, fy vad jag ska sova. (:

Avklarat

Då var man hemma i Ystad, äntligen. Denna dag har varit extrem lång. "/ Inte tala om tråkiiig! Men jobbedagen är iaf slut för ikväll, på det i morgon bitti igen ja. Mamma skjutsade mig till jobbet till tre. :) Skönt var det, och så tog jag bussen till Ystad nu. Det var överaskande att det gick en buss halv tio, men det visade sig att det bara går på söndagarna. :P Att jag inte tittat det förut, då hade jag sluppit sova borta så mycket. :( Ajja, nu är det bara tre gånger kvar på jobbet. :D
Nu tänkte jag lägga mig i sängen och försöka sova lika bra som jag har gjort i helgen i Rögla. :D Ja, man kan alltåd hoppas på det bästa.  
 
// Filippa

54 Dagar Kvar!


Vecka 33 (32+1)

I MAGEN


Barnet kan nu skilja på ljus och mörker och pupillerna kan vidga och dra ihop sig. Precis som en nyfödd bebis sover barnet mestadels av tiden. Nu kan det till och med ha REM-sömn, det vill säga den delen av sömnen som man drömmer under. Barnets lungor är nästan helt färdigutvecklade och deras alveoler är täckta med surfactant som ska hjälpa barnet att andas när det är fött. Det samlar på sig fett som värmer och skyddar och barnet ökar en hel del i vikt under graviditetens sista veckor. Nu ligger det oftast i rätt ställning inför födseln, det vill säga med huvudet nedåt.


2-2.2 kg


MAMMA


Du kan känna små rytmiska ryckningar i livmodern. Det beror på att barnet hickar. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen.



PARTNER


Kanske är det dags att ni sätter er tillsammans och gör en födelseplan. Skriv ner era önskningar om hur ni vill att födseln ska gå till. Kanske vill ni ha dämpad belysning, en viss förlossningsposition, musik eller vissa smärtlindringsmetoder. Men kom ihåg att det är just önskningar. Personalen kommer att försöka tillgodose dem så gott det går men det är inte alltid säkert att de kan det.


MÖDRAVÅRDEN


Du fortsätter att besöka din mödravårdscentral varannan vecka. Ditt symfus-fundusmått är troligen mellan 29 och 34 centimeter. Vid den här tidpunkten brukar barnmorskan kontrollera om fostret ligger i rätt ställning, det vill säga med huvudet nedåt.

Om du oroar dig för förlossningen är det bra att du berättar det för barnmorskan. Ofta kan du och din partner få göra ett studiebesök på den förlossningsavdelning ni har tänkt föda på. Alla har dock inte möjlighet att ta emot studiebesök men då anordnas istället en informationsstund i en samlingslokal.


Jobb "/

Nu har man suttit ett tag och fixat lite här, jag tycker det börjar bli lite fint här nu. ^^,
Uch, nun ska man snart åka härifrån vidare till jobbet. "/ Det är verkligen tur att jag bara ska dit fyra gånger till, men det låter ändå jätte mycket. :O Ajja, får stå ut.. :(
Ska snart ringa André och se hur han mår och så. (: 

Tidigt!

God morgon!

(Åh! Jag satt nyss och skrev ett inlägg för denna morgonen, men när jag sparade inlägget så loggades jag ut!)

Jajja...

Idag steg jag upp ur sängen klockan 10:00, fast jag hade ställt väckarklockan på 12:00. :P
Men jag kunde inte sova mer. :) Lika bra det iaf, så hinner man vara människa längre innan man ska till jobbet i eftermiddag "/   Jag sitter och äter lite frukost just nu, innan jag ska fixa till lite här i huset efter igår..
Ja, det finns inte så mycket att skriva om just nu, så jag uppdaterar mig senare.
Puss.

Ny blogg

Jag har just öppnat denna nya blogg, för min andra blev riktigt knas med sitt utseende. Jag vet inte hur man ändrar det, så det enklaste tyckte jag var att göra en ny. Men såklart har jag kvar den, för alla mina inläggs skull.

http//freeeeak.blogg.se.

RSS 2.0