söndagsslapp

Då var även denna vecka avklarad och en ny och spännande vecka väntas. (:

Idag har det varit söndag. vilket innebär slappande för våran del. (: Idag var det ju älsklingens sista lediga dag, sen innebär det tidiga mornar för honom också. ;) 
Chanel har också haft väldigt slappt, hon har sovit nästan hela denna dagen.. Endast nu ikväll har hon varit vaken från och till. Jag hoppas inte att det kommer påverka hennes sömn inatt. (: 
Vi ska ju också iväg i morgon bitti, tror jag. . .
Har bestämt med ledarna att vi ska komma till "unga föräldrar" i morgon, men nu blev jag så himla tveksam över det! Jag är verkligen inte den personen som längtar efter att träffa massa nya människor, det känns snarare jobbigt i början. Min blyghet kan dra mig tillbaka med allt! Men det är alltid första mötet med folk som är jobbigt, sedan är det helt okej. Så jag vet verkligen inte hur jag ska göra i morgon. "/ Får snarare sova över saken.. Men det hade ju varit roligt att lära känna anra mammor, för detta känns väldigt ensamt..
Mina "vanliga" vänner förstår ju inte hur det är att ha barn på samma vis som oss. Det är inte enkelt att prata med de om hur det är med att ha barn osv. Så i själva verket är det ganska ensamt att sitta här med en fantastisk dotter, har ju bara André att dela den lyckan med, för han vet ju också hur det känns..   

Nej, nu ska vi nog gå och sova, så det inte blir för sent, som alltid.
God natt!

Min älskade bebis <3


Utekväll

Då var det lördag igen. (: Chanel har varit vaken sedan 07:30, och är fortfarade vaken. Men hon sov som en prinsessa inatt verka det som. Hon sov från 01:30-07:30, alltså i 6 timmar. 

Igår träffade jag två av mina bästa vänner. (: Vi åt ute på restaurang, och det var himla trevligt faktiskt och god mat framförallt. 

Ikväll blir det film och chips och mys med mina älsklingar. 

Men nu ska det ses på "solsidan", i och med jag inte såg det igår. :P :D

Ha en trevlig lördag! 

Rotmos till middag

Ikväll har det varit allmänt lugnt. Chanel har sovit mesta delen, men nu är hon såklart vaken när vi ska gå och lägga oss. Men vi ska titta på "bröllopsfotografen" innan vi somnar iaf. (:

Ikväll "lagade" jag faktiskt mat. Det beskriver jag som så att man gör en lite avanserad, längre tids måltid. Annars så är det att man sätter på potatis, gör sås och in med det man nu ska äta i ugnen.
Men jag lagade faktiskt rotmos med fläskkorv iad, som tog mig två timmar att göra. (:
Synd bara att man skulle äta det alldeles ensam, medans André åt något annat. :( Vem kan inte tycka om rotmos egentligen? <3


Min lilla tjockis. <3

Igår var det BVC-besök. (: Chanel väger 6200 g nu, hihi och hon är bara 1 månad & 5 dagar. <3 Min lilla tjockis. :D Men det är ju bra, hon får i sig tillräckigt med mat iaf. :)

Idag var vi på ortopeden och badade henne där för sista gången. Så söt hon är när hon ligger och sparkar i vattnet. <3
Ja, för ungefär nästa torsdag får vi äntligen ta av henne skenan. Det ska bli en sådan lättnad. men kommer behöva lära mig att bära henne på nytt, i och med att hon fick skenan direkt när hon föddes och det har ju varit så enkelt att lyfta upp henne och bära henne. Man behöver ju inte tänka någotning på att hålla i ryggen, utan bara huvudet. Och det jag saknar är att ha henne liggandes på sidan någon gång. Det måste ju vara så enkelt att amma henne när man också själv ligger i sängen på nätterna, i stället för att vara tvungen att sätta sig upp och till slut med man ju pigg av det.

Igår/ idag har vi även gjort lite fint i köket, med lite nya saker, gardiner, brödrost, kaffekokare & en vattenkokare, i svart. :) Der blev faktiskt tjusigare. (:

Nu ligger min prinsessa och sussar så sött med sin rosa napp i munnen. (: Hon är så söt, så underbar!


Just det, i går tog jag & athena även bussen til st herrestad, hem till min syster. :) Pappa André fick egentid med Chanel. :)  Vi fikade och pratade. Och hon lassade på mig med massa saker/kläder hon inte ville ha längre. hehe. Sedan kte vi till Willy:s och handlade lite. (: Eller lite blev det ej, fick ont i ryggen senare på kvällen för allt bärande.

Har varit igång en hel del, så nu förtjänar jag att sitta här och ta det lugnt faktiskt, tills Chanel vaknar igen. (:





´

Du är värd allt som livet kan ge!

<3


klet

Idag spenderade jag och Chanel dagen hemma hos farmor. :)
Där åt vi goood rotmos. <3
Kom hem runt sex-tiden.

Ikväll kletade vi blå vattenfärg på Chanels hand och fot, och tryckte i "mina första år" bok. :) ^^,


Dagens

Dagens tillstånd: Som vanligt
Dagens klädsel: Mjukisbyxor, vit tjocktröja
Dagens frisyr: Löst med lugg i hårnål
Dagens planer: Farmor
Dagens borde: Handla schampoo
Dagens nedräkning: Tills fredag
Dagens fundering: Hur män tänker
Dagens blogg: vackertliv
Dagens materiella vill ha: Ny dator
Dagens beroende: Chanel ♥
Dagens roligaste: ??
Dagens textrad: Det ska vara lika
Dagens låt: Halleluja

bästa vänner

Deet ha varit en trevlig dag med två av mina bästa vänner. :)
Vi spelade spel och pratade en massa! Så mycket vi har att prata om alltid.
Skönt att få komma hemifrån lite också, blir så instängt här.
Men såklart saknade jag min älskade Chanel, som pappa fick lite egentid med henne. Det är ju aldrig fel heller.
Hon har inte sovit på hela dagen! Jag undrar då om hon kommer sova extra länge inatt?? :P
God natt!

Mammas hjärta

Att en sådan liten, liten människa kan betyda allt för en! Att man beskyddar henne/honom för sitt eget liv! Att ingenting någonsin kan betyda mer, ingenting kan komma i vägen! Att ingen/inget kan komma före henne/honom. Detta är en sådan obeskrivlig känsla, det är en känsla av lycka, men även oro. Att vara så överbeskyddande, att ingenting någonsin får hända henne! Man går med en oro dygnet runt. Man tänker att vad som helst kan hända, man är alldeles för försiktig. Men man vågar absolut inte tänka på att något kan hända ändå! Det går rakt in i hjärtat, och blir till en alldeles för stark oro. En oro som kan orsaka att man inte kan ta sig igenom dagen. Den oron bär jag på varenda dag! Den oron sitter djupt in i mitt hjärta, kan inte försvinna!
Men i mammas hjärta finns bara du, Chanel. Det går absolut inte att beskriva dig med ord, det kommer aldrig att finnas ord för dig! Det finns inte ens några ord som passar in på dig, som beskriver all den kärlek jag har till dig, mitt lilla hjärta. Mamma kommer alltid att finnas hos dig, kommer alltid att älska dig, kommer alltid beskydda dig, kommer alltid tänka på dig! 
Dagen då du lades på mitt bröst, har jag älskat dig så obeskrivligt mycket. Redan då fanns det inga ord för dig. När du låg hos mig och skrek, första gången jag hörde dig insåg jag verkligen att du var min, mitt barn. Vilken gåva jag har fått! Jag skulle aldrig någonsin kunna önska mig något finare än dig! Du är allt för mig, du är verkligen allt. Du är mitt liv, Chanel. Jag vet inte hur jag ska skriva i denna text mer, för det finns som sagt inga ord för dig, inga alls. Men mamma älskar dig mer än något annat, kommer alltid att göra det! <3

                              


unga föräldrar

Ett litet tjurigt busfrö, har Chanel varit ikväll minsann. :P Men nu brjar hon lugna sig och bli lite tr.tt iaf. (: <3

Idag tog vi en sväng till "unga föräldrar" verksamheten här i ystad och fick lite info om vad det är och så av ledarna som har det. :)   Kan ändp vara trevligt att gå dit och träffa fler unga mammor. :)
Natten var ganska sömnlös, så vi alla har sovit en del under dagen också. :)
I morgon är det bad för chanel.

uch, min blogg blir bara tråkigare och tråkigare att läsa känns det som.. Har ju liksom ingenting att skriva om nu för tiden för det är samma saker varje dag nu. :P Så jag har ju inget nytt att berätta om..
Men det kommer väl så småningom. :P

God natt


en månad

En tisdag med besök hos farmor, precis som alla de andra tisdagrna de senaste 13 åren. :)
Idag var jag och Chanel där från 14:00 till 19:30 (:

Det var första gången hon sov en hel natt inatt. :D Hon somnade runt 01:30, då vi också stängde av tv:n någongång. Hon vaknade inte förrän klockan 07:30 ungefär. Det var himla skönt att få sova så länge sjäv också. :) Men hon har ändå sovet hela dagen idag. :P Då betyder det att hon är vaken mkt inatt. :P

Och inatt klockan 01:20 blir Chanel en månad, eller exakt 4 veckor. Det är helt sjukt måste jag säga. Det känns som jag födde henne igår nästan! Nu förstår jag vad alla menar som säger att man ska ta vara på denna tiden. för tiden går så fort. Ja, det gör den verkligen!! Och det är snart bara en vecka kvar, sedan ska skenan av. :D Äntligen! Massa tjat om skenan här i bloggen, men det är en stor längtan tills den ska av! Jag menar, jag har ju nästan aldrig hållt henne utan den, hon fick den dagen efter hon föddes.. Så har inte fått ta henne på ryggen. :(

trevlig helg

En söndagskväll, likt de allra flesta.

Idag var man oerhört trött efter nattens sysselsättningar med mitt lilla hjärta. <3 
Jag sov nästan hela dagen i soffan. :) Och det gjorde Chanel också, för hon var ju såklart också trött efter natten. :P Vi åkte ifrån Rögla runt sju-tiden ikväll. Det har varit en trevlig helg där ute. (: Jag saknar det, att bo där. <3 Men nu är det andra tider. 
Mer har jag inte att uppdatera om. Vi ska snart gå och sova, det behövs! 
 

trevlig helg

En söndagskväll, likt de allra flesta.

Idag var man oerhört trött efter nattens sysselsättningar med mitt lilla hjärta. <3 
Jag sov nästan hela dagen i soffan. :) Och det gjorde Chanel också, för hon var ju såklart också trött efter natten. :P Vi åkte ifrån Rögla runt sju-tiden ikväll. Det har varit en trevlig helg där ute. (: Jag saknar det, att bo där. <3 Men nu är det andra tider. 
Mer har jag inte att uppdatera om. Vi ska snart gå och sova, det behövs! 
 

Jag saknar att vara gravid

Jag saknar att vara gravid!

När jag väl var gravid, så tyckte jag mest att det var jobbigt att ha den där stora magen och ha all de där jobbiga bekymmerna man hade, t.ex.
kunde inte ta på sig strumpor/skor utan att det gjorde ont att böja magen,
svårt att ta sig upp ur sängen
halsbrännan, som var så hemsk
kramperna i vaderna, som jag nästan dog av smärta av. :O
Ja, det var säkerligen mer som jag "led" av, men kommer inte på de just nu.

Men det var ändå härliga och mysiga stunder under gravidteten, såsom t.ex.
när det lilla barnet rörde sig och sparkade i magen
mvc besöken och ultraljuden
den mysiga magen i sig, det var ju ändå en gravidmage <3
Alla tankar och funderingar på hur barnet kommer att se ut, och hur allting kommer att bli, alla underbara känslor man hade om henne i magen <3
Alla förberedelser inför barnet skulle komma, såsom kläder, möbler mm.


Det var ju så mysigt att veta att jag hade ett lilet underbart barn i magen, som var trygg oh varm där inne. Att smeka och klappa magen var så underbart, och ibland fick man en liten spark när man rörde magen ödmjukt.

Men jag är så lycklig just nu, när hon är här tillsammans med oss i denna värld. Jag hade inte kunnat önska mig något mer fantatiskt än Chanel. Jag trodde aldrig att man kunde älska någon så mycket, och vara så överbeskyddande. Men det är mitt barn, det kommer alltid att vara mitt barn. Det barn jag alltid kommer att älska, vad som än händer. Jag ska alltid finnas där för henne, det ska alltid vara tryggt hos mig för henne.
Hon är verkligen det bästa som har hänt mig! Hon är alldeles underbar, min älskade lilla Chanel. <3


lite gnällig

Vart tog denna dagen vögen egentligen? Klockan är redan fem, såg jag nu.
Men i och för sig så gick jag och Chanel upp runt ett-tiden.. Men vi var vakna nästan hela tiden sedan klockan åtta i morse. Hon var lite gnällig då, men jag var alldeles för trött för att stiga upp då iaf.
Detta var första natten själv med Chanel. det gick hyfsat bra. hehe, hon var mer gnällig än vanligt. Det var nog för att hon saknade sin pappa kan jag tro. <3 Hehe, men när jag nästan precis hade fått henne att sova, så ringde André och väkte oss runt tre-tiden inatt.., :P Haha, så Chanel vaknade lite efter det. :P

Idag har vi bara tagit det lugnt, såg en film innan idag som gick på tv-n. Sedan kom André hit, klockan två. :) Nu sitter vi på Karls rum och gör inget speciellt, Chanel ligger i sängen och sover, mer än hon gjorde inatt. xD Hehe..

I morgon är det alla hjärtans dag. <3 Man får alltid en sådan mysig känsla när det är den dagen. (: 

ha en trevlig fortsatt lördag, för det ska vi ha här. <3

älskade ängel

Åh. Chanel är verkligen en liten ängel hela dagarna. Men när kvällen äntligen börjar närma sig, och ska sätta sig och koppla av till bra tv-program, sdå kan hon sätta igång och vara en bebis. xD Min fredagskväll med solsidan blev inte som jag planerade. :P Chipsen fick jag äta efteråt. :P hihi..
Nu sitter Chanels mormor och håller henne och myser med henne, men Chanel är fortfarande ledsen/arg för något. :( Det är inte alls rolit när min lilla prinsessa ska vara ledsen, och det inte finns något man kan göra åt saken. Det brukar alltid funka att ge henne lite mat, då blir hon alltid nöjd. Men nu verkar det vara något annat.. :( Jag hoppas det blir bättre nu när vi snart ska gå och lägga oss och förhoppningsvis sova. <3


Fredag

God kväll, fredagskväll.
Nu sitter jag och Chanel ute i Rögla hos mamma och pappa.
Jag tycker det alltid är lika trevligt, frör här kan man verkligen slappna av och ta det lugnt.
Det är vad man kan behöva iband faktiskt.
Chanel har sovit i princip hela denna dagen, förutom att hon vaknade en liten stund för en halvtimme sedan och ville ha mat, sedan var det dags att sova igen tyckte hon.
Jag kan förstå henne, eftersom hon var vaken inatt, ja nästan hela natten. Andra natten både jag och André fick sömn i 3-4 timmar.. För vi var tvunga att stiga upp tidigt både igår och idag.
Idag var det ju tid hos BVC. Jag råkade försova mig ända till 10:00, och skulle var där 10:30. Men jag hann dit. Jag fick tyvärr gå dit själv med André, för ibland ligger man sjuk. :( <3
Idag vägde Chanel 5300 g utan skena, med skena +300 g. Det är en riktigt stor tös nu, och hon är inte ens en månad gammal. Men det gör ingenting, för mig är hon alltid liten. <3 Det är ju iaf ett gott tecken på att hon mår bra och äter som hon ska och allt det där, det är jag glad över.
Det känns lite konstigt att vara utan André faktiskt, ingen jag kan lämna över Chanel till nu. :P Vi båda två saknar honom faktiskt, men han kommer som tur är hit i morgon, om vädret tillåter förståss.
Denna kväll kommer bestå av mys med Chanel, tv-tittande på solsidan, framförallt. :D Och kanske lite chips också, om pappa kan komma ända fram till Ystad nu, det är ju snöigt och så, så man vet aldrig hur långt man kan komma här ute på landet. :)
ha en trevlig fredagskväll. Puss &  Kram.

mys

Idag var det Chanel älsklingens fjärde bad. :) Det är så otroligt härligt att se henne njuta så som hon gör när hon ligger i det lilla badkaret. <3 Nu ska hon bara bada en gång till här på sjukhuset, sedan veckan efter åker vi till Kristianstad för att ta bort hennes skena. <3 Fy vad jag längtar. <3
Efter sjukhusbesöket träffade jag och Chanel Emma E. Vi gick i mysiga, men kalla staden. Sedan gick vi in i ett varmt fik och hade det trevligt. :)
Kom hem rund halv fyra, super trött. Vi gick och vilade, och kom inte ur sängen förrän halv åtta.. Där försvann dagen. :P

Hihi, nu fuskar vi och har skenan av en liteeen stund, för att goosa med henne helt. :P Så mysigt det är, och mukt och slappt. :P Är vi inte alls vana vid. :)

I morgon är det andra besöket på BVC. :) Får vi se vad hon väger i morgon. Förra fredagen vägde hon 4800 g. :P Hon ligger säkert över 5 kg nu ;)

Nej, nu finns det dock inte mer att uppdatera om.

Vänner?

Tankar börjar komma upp igår kväll, om allt möjligt..
När jag tänker efter, jag är väldigt ensam??
Varför har jag inte lika mycket kontakt med mina vänner längre?
Är det för att jag var gravid och för att jag har fått barn nu?
Är allting annorlunda med mig nu då?
Jag är ändå samma person som jag var innan, på ett sätt.
Jag kan göra samma saker som jag alltid annars har kunnat.
Det är inte alls mycket skillnad när man har fått barn.
Det känns otroligt jobbigt, när jag tänker på hur mycket jag egentligen har förlorat, samtidigt som jag har fått något så vackert. Men det hade ju varit bättre om man hade kvar allt, plus att man fick mer. <3
"/



Dagen har i princip sett likadan ut som de allra flesta. Dagen har bara flugit iväg som vanligt. Har myst med Chanel och André.. Det är det mesta vi gjort idag. Vart tar tiden vägen nu för tiden? dagarna bara springer ikapp. :O Chanel är redan 3 veckor nu! :O Shit, det känns som vi fick henne igår!!
Bara två veckor kvar, sedan ska den förbaskade skenan av på min lilla prinsessa. <3<3 det är så synd att hon, av alla var tvungen att få en sådan. Det är bara 5 av 1000 barn som får en sådan fraktur, så man måste ha skena. Och Chanel var en av de. :(  Men den gör verkligen nytta, det är ju bättre att hon har den, än att få problem i framtiden. Nej, nu ska vi nog gå och lägga oss, vi ska ändå upp tidigt i morgon. God natt! // Filippa


Sammanfattning

När fick du reda på att du var gravid? 25 maj 2009
Blev det en chock? Nej, jag var väldigt säker på att var gravid
Hur gammal var du? 18
Hade du mycket halsbränna? Oh ja
Var det någon favoriträtt som ändrades? Nej, inte vad jag lade märke till
Hade du mycket foglossning? Nej?
Hade du sammandragningar? En del fram mot slutet
Ditt sf mått som störst? 35
Har du fått bristningar? Ja :(
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Trodde det var en pojke från början
Vad hoppades du på? Flicka
Hade du mycket vätska i kroppen? Ja, nästan under hela graviditeten 
Hur mycket gick du upp i vikt? 17 kg "/ 
Hur ser du på graviditeten idag? Det var värt all börda och smärta som jag klagade på var och varannan dag!
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Jag ville använda lustgas iaf. :P
Gick du över tiden? Ja, med 5 dagar
Födde du för tidigt? Nej


När började din förlossning? Värkarna startade tis 19 jan runt 22-tiden.
Hur lång tid tog det? Från de värsta värkarna startade tog det 1 h & 20 min ca. Från inskrivningen tog det 25 min.
Hur mycket var du öppen när ni kom in? 10 cm
Vad tyckte du var jobbigast? Först & främst de starka värkarna, sedan bedövningssprutan för att sys.
Var du rädd för något? Nej 
Grät du? Ja, när jag var hemma och hade värkar.
Skrek du? Oh ja?!
Tog du nått smärtstillande? Nej
Blev du sydd? Ja
Dragen med sugklocka? Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet? 4 st, André, barnmorska, undersköterska, student 
Hade du någon nära med dig? Ja, André 
Hur stor var bebisen? 4350 g & 52 cm
Blev det en pojke eller flicka? En flicka
Vad fick den heta? Chanel
Hur ser du på förlossningen idag? Jag vill göra om det, det gick ju alldeles för fort! 
Var allting värt det? Om det var! Har världens vackraste dotter!


Välkommen

God kvällens. Nu sitter vi ute i Rögla hos mamma och pappa. :)


Igår var det tid hos ortopeden med Chanel, och där stod det lilla badkaret på plats, färdigt att använda. ;)
Hon tycker om att bada, vilket man märte tydligt igår. <3

Idag var det tid hos BVC, där vi vägde henne, hon har gått upp 300 g sedan förra onsdagen. :) Alltså väger det lilla grynet nu 4800 g nu. Nästan 5 kg. :P hehe.

Ja, så vart man i Rögla nu. Första gången Chanel är här och allt. Och alla hundarna här var mkt nyfikna på henne, men de var snälla. :D hihi. Hon blev väl välkomnad av de måste jag säga. :P
Snart börjar "solsidan", som bara måste ses. :) Tillsammans med chips och dipp såklart.
Chanel ligger och sover på pappas bröst för tillfället, så jag har lite tid här framför datorn. :D
Ajja.. Ska gå och se lite tv och annat nu. :)
hHa en trevlig fredagskväll, för det ska jag ha.

2 veckor

Inatt blev Chanel hela två veckor gammal! Otroligt vad tiden har gått fort, det känns som jag födde henne igår nästan. :P
Idag när jag var ute med Athena på en promenad, så funderade jag och tänkte.. Jag hade gärna kunnat tänka mig att föda igen nu. Det var ju egentligen inte så farligt i sig, det gick ju så fort och man fick något fint av det. Jag minns knappt längre min förlossning.. :(

Idag har vi tagit det lugnt som vanligt, Chanel är fortfarande förkyld. Det är så synd om henne. :( Men vi anväder nässugen, så det går så bra då. :)
Nu har hela familjen tagit en vila i någon timme. :) Chanel sover i och för sig fortfarande, men är på väg att vakna, hon börjar nog bli riktigt hungrig nu ocksp, vilket mamma också är nu. :P
Jag fick några nya bilder på henne idag också. (:
I morgon ska hon till sjukhuset och bada. :D Hihi. <3
På återseende!




Förkylning

Uch, en riktigt jobbig natt det var faktiskt. Min lilla tös har blivit förkyöd, så hon kunde inte sova så mkt inatt. :( Så hjälplös man känner sig.
Idag kom Sabina över på ett litet besök, runt ett-tiden. :)  hade det trevligt som vanligt. Sedan hade vi följde i snövädret, jag skulle till min farmor. (: Där var Mirelle och Karl också. Vi var bara där i 2 timmar, för det böev ett j*vla snöoväder där ute. :O Så jag fick åka med Mirelle i bilen, för gå kunde man ju inte göra i det vädret.
Har känt mig så himla krasslig nu ända sedan jag kom hem.. Har vilat två gånger, och Chanel blir bara mer förkyld. :( Hon är sig inte lik, känns så himla jobbigt, ingenting hjälper när hon gråter. :(
Nu ska vi snart gå och lägga oss och hoppas att vi kan sova en liten blund inatt. <3

mitt förta år

Idag har man varit hila flitig, har städat hela lägenheten och diskat allt som fanns att diska! Och det var defenetivt inte lite!!! :O   Det tog i och för sig längre tid än annars att städa och bli klar, därför att Chanel blev ledsen lite då och då och ville vara i min famn. <3 Sedan har vi bara tagit det lugnt, jag fick tid till att påbörja att skriva i hennes "mitt första år" bok. (: Den ska vara full av text, bilder och annat. Annars kommer man ånra sig senare i livet att man inte gjorde det, för man kanske inte minns allting sen.
Tog en vila mellan 17:30-19:30. Man måste passa på lite medan hon också sover. :) För annars pallar man inte med nätterna. :P 

I morgon får man nog besök, och ska eventuellt hem till farmor också. :) Får se med den saken. Det är så fruktansvärt svårt att köra barnvagnen ute just nu, i och med den j*vl snön! Man får verkligen kämpa sig fram i drivorna, ser nog inte klokt ut när man står där och drar och sliter för att komma fram. :P 

Nu ligger Chanel brevid mig här i soffan och tittar runt och suger på sin napp. :P

RSS 2.0
. -

söndagsslapp

Då var även denna vecka avklarad och en ny och spännande vecka väntas. (:

Idag har det varit söndag. vilket innebär slappande för våran del. (: Idag var det ju älsklingens sista lediga dag, sen innebär det tidiga mornar för honom också. ;) 
Chanel har också haft väldigt slappt, hon har sovit nästan hela denna dagen.. Endast nu ikväll har hon varit vaken från och till. Jag hoppas inte att det kommer påverka hennes sömn inatt. (: 
Vi ska ju också iväg i morgon bitti, tror jag. . .
Har bestämt med ledarna att vi ska komma till "unga föräldrar" i morgon, men nu blev jag så himla tveksam över det! Jag är verkligen inte den personen som längtar efter att träffa massa nya människor, det känns snarare jobbigt i början. Min blyghet kan dra mig tillbaka med allt! Men det är alltid första mötet med folk som är jobbigt, sedan är det helt okej. Så jag vet verkligen inte hur jag ska göra i morgon. "/ Får snarare sova över saken.. Men det hade ju varit roligt att lära känna anra mammor, för detta känns väldigt ensamt..
Mina "vanliga" vänner förstår ju inte hur det är att ha barn på samma vis som oss. Det är inte enkelt att prata med de om hur det är med att ha barn osv. Så i själva verket är det ganska ensamt att sitta här med en fantastisk dotter, har ju bara André att dela den lyckan med, för han vet ju också hur det känns..   

Nej, nu ska vi nog gå och sova, så det inte blir för sent, som alltid.
God natt!

Min älskade bebis <3


Utekväll

Då var det lördag igen. (: Chanel har varit vaken sedan 07:30, och är fortfarade vaken. Men hon sov som en prinsessa inatt verka det som. Hon sov från 01:30-07:30, alltså i 6 timmar. 

Igår träffade jag två av mina bästa vänner. (: Vi åt ute på restaurang, och det var himla trevligt faktiskt och god mat framförallt. 

Ikväll blir det film och chips och mys med mina älsklingar. 

Men nu ska det ses på "solsidan", i och med jag inte såg det igår. :P :D

Ha en trevlig lördag! 

Rotmos till middag

Ikväll har det varit allmänt lugnt. Chanel har sovit mesta delen, men nu är hon såklart vaken när vi ska gå och lägga oss. Men vi ska titta på "bröllopsfotografen" innan vi somnar iaf. (:

Ikväll "lagade" jag faktiskt mat. Det beskriver jag som så att man gör en lite avanserad, längre tids måltid. Annars så är det att man sätter på potatis, gör sås och in med det man nu ska äta i ugnen.
Men jag lagade faktiskt rotmos med fläskkorv iad, som tog mig två timmar att göra. (:
Synd bara att man skulle äta det alldeles ensam, medans André åt något annat. :( Vem kan inte tycka om rotmos egentligen? <3


Min lilla tjockis. <3

Igår var det BVC-besök. (: Chanel väger 6200 g nu, hihi och hon är bara 1 månad & 5 dagar. <3 Min lilla tjockis. :D Men det är ju bra, hon får i sig tillräckigt med mat iaf. :)

Idag var vi på ortopeden och badade henne där för sista gången. Så söt hon är när hon ligger och sparkar i vattnet. <3
Ja, för ungefär nästa torsdag får vi äntligen ta av henne skenan. Det ska bli en sådan lättnad. men kommer behöva lära mig att bära henne på nytt, i och med att hon fick skenan direkt när hon föddes och det har ju varit så enkelt att lyfta upp henne och bära henne. Man behöver ju inte tänka någotning på att hålla i ryggen, utan bara huvudet. Och det jag saknar är att ha henne liggandes på sidan någon gång. Det måste ju vara så enkelt att amma henne när man också själv ligger i sängen på nätterna, i stället för att vara tvungen att sätta sig upp och till slut med man ju pigg av det.

Igår/ idag har vi även gjort lite fint i köket, med lite nya saker, gardiner, brödrost, kaffekokare & en vattenkokare, i svart. :) Der blev faktiskt tjusigare. (:

Nu ligger min prinsessa och sussar så sött med sin rosa napp i munnen. (: Hon är så söt, så underbar!


Just det, i går tog jag & athena även bussen til st herrestad, hem till min syster. :) Pappa André fick egentid med Chanel. :)  Vi fikade och pratade. Och hon lassade på mig med massa saker/kläder hon inte ville ha längre. hehe. Sedan kte vi till Willy:s och handlade lite. (: Eller lite blev det ej, fick ont i ryggen senare på kvällen för allt bärande.

Har varit igång en hel del, så nu förtjänar jag att sitta här och ta det lugnt faktiskt, tills Chanel vaknar igen. (:





´

Du är värd allt som livet kan ge!

<3


klet

Idag spenderade jag och Chanel dagen hemma hos farmor. :)
Där åt vi goood rotmos. <3
Kom hem runt sex-tiden.

Ikväll kletade vi blå vattenfärg på Chanels hand och fot, och tryckte i "mina första år" bok. :) ^^,


Dagens

Dagens tillstånd: Som vanligt
Dagens klädsel: Mjukisbyxor, vit tjocktröja
Dagens frisyr: Löst med lugg i hårnål
Dagens planer: Farmor
Dagens borde: Handla schampoo
Dagens nedräkning: Tills fredag
Dagens fundering: Hur män tänker
Dagens blogg: vackertliv
Dagens materiella vill ha: Ny dator
Dagens beroende: Chanel ♥
Dagens roligaste: ??
Dagens textrad: Det ska vara lika
Dagens låt: Halleluja

bästa vänner

Deet ha varit en trevlig dag med två av mina bästa vänner. :)
Vi spelade spel och pratade en massa! Så mycket vi har att prata om alltid.
Skönt att få komma hemifrån lite också, blir så instängt här.
Men såklart saknade jag min älskade Chanel, som pappa fick lite egentid med henne. Det är ju aldrig fel heller.
Hon har inte sovit på hela dagen! Jag undrar då om hon kommer sova extra länge inatt?? :P
God natt!

Mammas hjärta

Att en sådan liten, liten människa kan betyda allt för en! Att man beskyddar henne/honom för sitt eget liv! Att ingenting någonsin kan betyda mer, ingenting kan komma i vägen! Att ingen/inget kan komma före henne/honom. Detta är en sådan obeskrivlig känsla, det är en känsla av lycka, men även oro. Att vara så överbeskyddande, att ingenting någonsin får hända henne! Man går med en oro dygnet runt. Man tänker att vad som helst kan hända, man är alldeles för försiktig. Men man vågar absolut inte tänka på att något kan hända ändå! Det går rakt in i hjärtat, och blir till en alldeles för stark oro. En oro som kan orsaka att man inte kan ta sig igenom dagen. Den oron bär jag på varenda dag! Den oron sitter djupt in i mitt hjärta, kan inte försvinna!
Men i mammas hjärta finns bara du, Chanel. Det går absolut inte att beskriva dig med ord, det kommer aldrig att finnas ord för dig! Det finns inte ens några ord som passar in på dig, som beskriver all den kärlek jag har till dig, mitt lilla hjärta. Mamma kommer alltid att finnas hos dig, kommer alltid att älska dig, kommer alltid beskydda dig, kommer alltid tänka på dig! 
Dagen då du lades på mitt bröst, har jag älskat dig så obeskrivligt mycket. Redan då fanns det inga ord för dig. När du låg hos mig och skrek, första gången jag hörde dig insåg jag verkligen att du var min, mitt barn. Vilken gåva jag har fått! Jag skulle aldrig någonsin kunna önska mig något finare än dig! Du är allt för mig, du är verkligen allt. Du är mitt liv, Chanel. Jag vet inte hur jag ska skriva i denna text mer, för det finns som sagt inga ord för dig, inga alls. Men mamma älskar dig mer än något annat, kommer alltid att göra det! <3

                              


unga föräldrar

Ett litet tjurigt busfrö, har Chanel varit ikväll minsann. :P Men nu brjar hon lugna sig och bli lite tr.tt iaf. (: <3

Idag tog vi en sväng till "unga föräldrar" verksamheten här i ystad och fick lite info om vad det är och så av ledarna som har det. :)   Kan ändp vara trevligt att gå dit och träffa fler unga mammor. :)
Natten var ganska sömnlös, så vi alla har sovit en del under dagen också. :)
I morgon är det bad för chanel.

uch, min blogg blir bara tråkigare och tråkigare att läsa känns det som.. Har ju liksom ingenting att skriva om nu för tiden för det är samma saker varje dag nu. :P Så jag har ju inget nytt att berätta om..
Men det kommer väl så småningom. :P

God natt


en månad

En tisdag med besök hos farmor, precis som alla de andra tisdagrna de senaste 13 åren. :)
Idag var jag och Chanel där från 14:00 till 19:30 (:

Det var första gången hon sov en hel natt inatt. :D Hon somnade runt 01:30, då vi också stängde av tv:n någongång. Hon vaknade inte förrän klockan 07:30 ungefär. Det var himla skönt att få sova så länge sjäv också. :) Men hon har ändå sovet hela dagen idag. :P Då betyder det att hon är vaken mkt inatt. :P

Och inatt klockan 01:20 blir Chanel en månad, eller exakt 4 veckor. Det är helt sjukt måste jag säga. Det känns som jag födde henne igår nästan! Nu förstår jag vad alla menar som säger att man ska ta vara på denna tiden. för tiden går så fort. Ja, det gör den verkligen!! Och det är snart bara en vecka kvar, sedan ska skenan av. :D Äntligen! Massa tjat om skenan här i bloggen, men det är en stor längtan tills den ska av! Jag menar, jag har ju nästan aldrig hållt henne utan den, hon fick den dagen efter hon föddes.. Så har inte fått ta henne på ryggen. :(

trevlig helg

En söndagskväll, likt de allra flesta.

Idag var man oerhört trött efter nattens sysselsättningar med mitt lilla hjärta. <3 
Jag sov nästan hela dagen i soffan. :) Och det gjorde Chanel också, för hon var ju såklart också trött efter natten. :P Vi åkte ifrån Rögla runt sju-tiden ikväll. Det har varit en trevlig helg där ute. (: Jag saknar det, att bo där. <3 Men nu är det andra tider. 
Mer har jag inte att uppdatera om. Vi ska snart gå och sova, det behövs! 
 

trevlig helg

En söndagskväll, likt de allra flesta.

Idag var man oerhört trött efter nattens sysselsättningar med mitt lilla hjärta. <3 
Jag sov nästan hela dagen i soffan. :) Och det gjorde Chanel också, för hon var ju såklart också trött efter natten. :P Vi åkte ifrån Rögla runt sju-tiden ikväll. Det har varit en trevlig helg där ute. (: Jag saknar det, att bo där. <3 Men nu är det andra tider. 
Mer har jag inte att uppdatera om. Vi ska snart gå och sova, det behövs! 
 

Jag saknar att vara gravid

Jag saknar att vara gravid!

När jag väl var gravid, så tyckte jag mest att det var jobbigt att ha den där stora magen och ha all de där jobbiga bekymmerna man hade, t.ex.
kunde inte ta på sig strumpor/skor utan att det gjorde ont att böja magen,
svårt att ta sig upp ur sängen
halsbrännan, som var så hemsk
kramperna i vaderna, som jag nästan dog av smärta av. :O
Ja, det var säkerligen mer som jag "led" av, men kommer inte på de just nu.

Men det var ändå härliga och mysiga stunder under gravidteten, såsom t.ex.
när det lilla barnet rörde sig och sparkade i magen
mvc besöken och ultraljuden
den mysiga magen i sig, det var ju ändå en gravidmage <3
Alla tankar och funderingar på hur barnet kommer att se ut, och hur allting kommer att bli, alla underbara känslor man hade om henne i magen <3
Alla förberedelser inför barnet skulle komma, såsom kläder, möbler mm.


Det var ju så mysigt att veta att jag hade ett lilet underbart barn i magen, som var trygg oh varm där inne. Att smeka och klappa magen var så underbart, och ibland fick man en liten spark när man rörde magen ödmjukt.

Men jag är så lycklig just nu, när hon är här tillsammans med oss i denna värld. Jag hade inte kunnat önska mig något mer fantatiskt än Chanel. Jag trodde aldrig att man kunde älska någon så mycket, och vara så överbeskyddande. Men det är mitt barn, det kommer alltid att vara mitt barn. Det barn jag alltid kommer att älska, vad som än händer. Jag ska alltid finnas där för henne, det ska alltid vara tryggt hos mig för henne.
Hon är verkligen det bästa som har hänt mig! Hon är alldeles underbar, min älskade lilla Chanel. <3


lite gnällig

Vart tog denna dagen vögen egentligen? Klockan är redan fem, såg jag nu.
Men i och för sig så gick jag och Chanel upp runt ett-tiden.. Men vi var vakna nästan hela tiden sedan klockan åtta i morse. Hon var lite gnällig då, men jag var alldeles för trött för att stiga upp då iaf.
Detta var första natten själv med Chanel. det gick hyfsat bra. hehe, hon var mer gnällig än vanligt. Det var nog för att hon saknade sin pappa kan jag tro. <3 Hehe, men när jag nästan precis hade fått henne att sova, så ringde André och väkte oss runt tre-tiden inatt.., :P Haha, så Chanel vaknade lite efter det. :P

Idag har vi bara tagit det lugnt, såg en film innan idag som gick på tv-n. Sedan kom André hit, klockan två. :) Nu sitter vi på Karls rum och gör inget speciellt, Chanel ligger i sängen och sover, mer än hon gjorde inatt. xD Hehe..

I morgon är det alla hjärtans dag. <3 Man får alltid en sådan mysig känsla när det är den dagen. (: 

ha en trevlig fortsatt lördag, för det ska vi ha här. <3

älskade ängel

Åh. Chanel är verkligen en liten ängel hela dagarna. Men när kvällen äntligen börjar närma sig, och ska sätta sig och koppla av till bra tv-program, sdå kan hon sätta igång och vara en bebis. xD Min fredagskväll med solsidan blev inte som jag planerade. :P Chipsen fick jag äta efteråt. :P hihi..
Nu sitter Chanels mormor och håller henne och myser med henne, men Chanel är fortfarande ledsen/arg för något. :( Det är inte alls rolit när min lilla prinsessa ska vara ledsen, och det inte finns något man kan göra åt saken. Det brukar alltid funka att ge henne lite mat, då blir hon alltid nöjd. Men nu verkar det vara något annat.. :( Jag hoppas det blir bättre nu när vi snart ska gå och lägga oss och förhoppningsvis sova. <3


Fredag

God kväll, fredagskväll.
Nu sitter jag och Chanel ute i Rögla hos mamma och pappa.
Jag tycker det alltid är lika trevligt, frör här kan man verkligen slappna av och ta det lugnt.
Det är vad man kan behöva iband faktiskt.
Chanel har sovit i princip hela denna dagen, förutom att hon vaknade en liten stund för en halvtimme sedan och ville ha mat, sedan var det dags att sova igen tyckte hon.
Jag kan förstå henne, eftersom hon var vaken inatt, ja nästan hela natten. Andra natten både jag och André fick sömn i 3-4 timmar.. För vi var tvunga att stiga upp tidigt både igår och idag.
Idag var det ju tid hos BVC. Jag råkade försova mig ända till 10:00, och skulle var där 10:30. Men jag hann dit. Jag fick tyvärr gå dit själv med André, för ibland ligger man sjuk. :( <3
Idag vägde Chanel 5300 g utan skena, med skena +300 g. Det är en riktigt stor tös nu, och hon är inte ens en månad gammal. Men det gör ingenting, för mig är hon alltid liten. <3 Det är ju iaf ett gott tecken på att hon mår bra och äter som hon ska och allt det där, det är jag glad över.
Det känns lite konstigt att vara utan André faktiskt, ingen jag kan lämna över Chanel till nu. :P Vi båda två saknar honom faktiskt, men han kommer som tur är hit i morgon, om vädret tillåter förståss.
Denna kväll kommer bestå av mys med Chanel, tv-tittande på solsidan, framförallt. :D Och kanske lite chips också, om pappa kan komma ända fram till Ystad nu, det är ju snöigt och så, så man vet aldrig hur långt man kan komma här ute på landet. :)
ha en trevlig fredagskväll. Puss &  Kram.

mys

Idag var det Chanel älsklingens fjärde bad. :) Det är så otroligt härligt att se henne njuta så som hon gör när hon ligger i det lilla badkaret. <3 Nu ska hon bara bada en gång till här på sjukhuset, sedan veckan efter åker vi till Kristianstad för att ta bort hennes skena. <3 Fy vad jag längtar. <3
Efter sjukhusbesöket träffade jag och Chanel Emma E. Vi gick i mysiga, men kalla staden. Sedan gick vi in i ett varmt fik och hade det trevligt. :)
Kom hem rund halv fyra, super trött. Vi gick och vilade, och kom inte ur sängen förrän halv åtta.. Där försvann dagen. :P

Hihi, nu fuskar vi och har skenan av en liteeen stund, för att goosa med henne helt. :P Så mysigt det är, och mukt och slappt. :P Är vi inte alls vana vid. :)

I morgon är det andra besöket på BVC. :) Får vi se vad hon väger i morgon. Förra fredagen vägde hon 4800 g. :P Hon ligger säkert över 5 kg nu ;)

Nej, nu finns det dock inte mer att uppdatera om.

Vänner?

Tankar börjar komma upp igår kväll, om allt möjligt..
När jag tänker efter, jag är väldigt ensam??
Varför har jag inte lika mycket kontakt med mina vänner längre?
Är det för att jag var gravid och för att jag har fått barn nu?
Är allting annorlunda med mig nu då?
Jag är ändå samma person som jag var innan, på ett sätt.
Jag kan göra samma saker som jag alltid annars har kunnat.
Det är inte alls mycket skillnad när man har fått barn.
Det känns otroligt jobbigt, när jag tänker på hur mycket jag egentligen har förlorat, samtidigt som jag har fått något så vackert. Men det hade ju varit bättre om man hade kvar allt, plus att man fick mer. <3
"/



Dagen har i princip sett likadan ut som de allra flesta. Dagen har bara flugit iväg som vanligt. Har myst med Chanel och André.. Det är det mesta vi gjort idag. Vart tar tiden vägen nu för tiden? dagarna bara springer ikapp. :O Chanel är redan 3 veckor nu! :O Shit, det känns som vi fick henne igår!!
Bara två veckor kvar, sedan ska den förbaskade skenan av på min lilla prinsessa. <3<3 det är så synd att hon, av alla var tvungen att få en sådan. Det är bara 5 av 1000 barn som får en sådan fraktur, så man måste ha skena. Och Chanel var en av de. :(  Men den gör verkligen nytta, det är ju bättre att hon har den, än att få problem i framtiden. Nej, nu ska vi nog gå och lägga oss, vi ska ändå upp tidigt i morgon. God natt! // Filippa


Sammanfattning

När fick du reda på att du var gravid? 25 maj 2009
Blev det en chock? Nej, jag var väldigt säker på att var gravid
Hur gammal var du? 18
Hade du mycket halsbränna? Oh ja
Var det någon favoriträtt som ändrades? Nej, inte vad jag lade märke till
Hade du mycket foglossning? Nej?
Hade du sammandragningar? En del fram mot slutet
Ditt sf mått som störst? 35
Har du fått bristningar? Ja :(
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Trodde det var en pojke från början
Vad hoppades du på? Flicka
Hade du mycket vätska i kroppen? Ja, nästan under hela graviditeten 
Hur mycket gick du upp i vikt? 17 kg "/ 
Hur ser du på graviditeten idag? Det var värt all börda och smärta som jag klagade på var och varannan dag!
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Jag ville använda lustgas iaf. :P
Gick du över tiden? Ja, med 5 dagar
Födde du för tidigt? Nej


När började din förlossning? Värkarna startade tis 19 jan runt 22-tiden.
Hur lång tid tog det? Från de värsta värkarna startade tog det 1 h & 20 min ca. Från inskrivningen tog det 25 min.
Hur mycket var du öppen när ni kom in? 10 cm
Vad tyckte du var jobbigast? Först & främst de starka värkarna, sedan bedövningssprutan för att sys.
Var du rädd för något? Nej 
Grät du? Ja, när jag var hemma och hade värkar.
Skrek du? Oh ja?!
Tog du nått smärtstillande? Nej
Blev du sydd? Ja
Dragen med sugklocka? Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet? 4 st, André, barnmorska, undersköterska, student 
Hade du någon nära med dig? Ja, André 
Hur stor var bebisen? 4350 g & 52 cm
Blev det en pojke eller flicka? En flicka
Vad fick den heta? Chanel
Hur ser du på förlossningen idag? Jag vill göra om det, det gick ju alldeles för fort! 
Var allting värt det? Om det var! Har världens vackraste dotter!


Välkommen

God kvällens. Nu sitter vi ute i Rögla hos mamma och pappa. :)


Igår var det tid hos ortopeden med Chanel, och där stod det lilla badkaret på plats, färdigt att använda. ;)
Hon tycker om att bada, vilket man märte tydligt igår. <3

Idag var det tid hos BVC, där vi vägde henne, hon har gått upp 300 g sedan förra onsdagen. :) Alltså väger det lilla grynet nu 4800 g nu. Nästan 5 kg. :P hehe.

Ja, så vart man i Rögla nu. Första gången Chanel är här och allt. Och alla hundarna här var mkt nyfikna på henne, men de var snälla. :D hihi. Hon blev väl välkomnad av de måste jag säga. :P
Snart börjar "solsidan", som bara måste ses. :) Tillsammans med chips och dipp såklart.
Chanel ligger och sover på pappas bröst för tillfället, så jag har lite tid här framför datorn. :D
Ajja.. Ska gå och se lite tv och annat nu. :)
hHa en trevlig fredagskväll, för det ska jag ha.

2 veckor

Inatt blev Chanel hela två veckor gammal! Otroligt vad tiden har gått fort, det känns som jag födde henne igår nästan. :P
Idag när jag var ute med Athena på en promenad, så funderade jag och tänkte.. Jag hade gärna kunnat tänka mig att föda igen nu. Det var ju egentligen inte så farligt i sig, det gick ju så fort och man fick något fint av det. Jag minns knappt längre min förlossning.. :(

Idag har vi tagit det lugnt som vanligt, Chanel är fortfarande förkyld. Det är så synd om henne. :( Men vi anväder nässugen, så det går så bra då. :)
Nu har hela familjen tagit en vila i någon timme. :) Chanel sover i och för sig fortfarande, men är på väg att vakna, hon börjar nog bli riktigt hungrig nu ocksp, vilket mamma också är nu. :P
Jag fick några nya bilder på henne idag också. (:
I morgon ska hon till sjukhuset och bada. :D Hihi. <3
På återseende!




Förkylning

Uch, en riktigt jobbig natt det var faktiskt. Min lilla tös har blivit förkyöd, så hon kunde inte sova så mkt inatt. :( Så hjälplös man känner sig.
Idag kom Sabina över på ett litet besök, runt ett-tiden. :)  hade det trevligt som vanligt. Sedan hade vi följde i snövädret, jag skulle till min farmor. (: Där var Mirelle och Karl också. Vi var bara där i 2 timmar, för det böev ett j*vla snöoväder där ute. :O Så jag fick åka med Mirelle i bilen, för gå kunde man ju inte göra i det vädret.
Har känt mig så himla krasslig nu ända sedan jag kom hem.. Har vilat två gånger, och Chanel blir bara mer förkyld. :( Hon är sig inte lik, känns så himla jobbigt, ingenting hjälper när hon gråter. :(
Nu ska vi snart gå och lägga oss och hoppas att vi kan sova en liten blund inatt. <3

mitt förta år

Idag har man varit hila flitig, har städat hela lägenheten och diskat allt som fanns att diska! Och det var defenetivt inte lite!!! :O   Det tog i och för sig längre tid än annars att städa och bli klar, därför att Chanel blev ledsen lite då och då och ville vara i min famn. <3 Sedan har vi bara tagit det lugnt, jag fick tid till att påbörja att skriva i hennes "mitt första år" bok. (: Den ska vara full av text, bilder och annat. Annars kommer man ånra sig senare i livet att man inte gjorde det, för man kanske inte minns allting sen.
Tog en vila mellan 17:30-19:30. Man måste passa på lite medan hon också sover. :) För annars pallar man inte med nätterna. :P 

I morgon får man nog besök, och ska eventuellt hem till farmor också. :) Får se med den saken. Det är så fruktansvärt svårt att köra barnvagnen ute just nu, i och med den j*vl snön! Man får verkligen kämpa sig fram i drivorna, ser nog inte klokt ut när man står där och drar och sliter för att komma fram. :P 

Nu ligger Chanel brevid mig här i soffan och tittar runt och suger på sin napp. :P

RSS 2.0
. -

söndagsslapp

Då var även denna vecka avklarad och en ny och spännande vecka väntas. (:

Idag har det varit söndag. vilket innebär slappande för våran del. (: Idag var det ju älsklingens sista lediga dag, sen innebär det tidiga mornar för honom också. ;) 
Chanel har också haft väldigt slappt, hon har sovit nästan hela denna dagen.. Endast nu ikväll har hon varit vaken från och till. Jag hoppas inte att det kommer påverka hennes sömn inatt. (: 
Vi ska ju också iväg i morgon bitti, tror jag. . .
Har bestämt med ledarna att vi ska komma till "unga föräldrar" i morgon, men nu blev jag så himla tveksam över det! Jag är verkligen inte den personen som längtar efter att träffa massa nya människor, det känns snarare jobbigt i början. Min blyghet kan dra mig tillbaka med allt! Men det är alltid första mötet med folk som är jobbigt, sedan är det helt okej. Så jag vet verkligen inte hur jag ska göra i morgon. "/ Får snarare sova över saken.. Men det hade ju varit roligt att lära känna anra mammor, för detta känns väldigt ensamt..
Mina "vanliga" vänner förstår ju inte hur det är att ha barn på samma vis som oss. Det är inte enkelt att prata med de om hur det är med att ha barn osv. Så i själva verket är det ganska ensamt att sitta här med en fantastisk dotter, har ju bara André att dela den lyckan med, för han vet ju också hur det känns..   

Nej, nu ska vi nog gå och sova, så det inte blir för sent, som alltid.
God natt!

Min älskade bebis <3


Utekväll

Då var det lördag igen. (: Chanel har varit vaken sedan 07:30, och är fortfarade vaken. Men hon sov som en prinsessa inatt verka det som. Hon sov från 01:30-07:30, alltså i 6 timmar. 

Igår träffade jag två av mina bästa vänner. (: Vi åt ute på restaurang, och det var himla trevligt faktiskt och god mat framförallt. 

Ikväll blir det film och chips och mys med mina älsklingar. 

Men nu ska det ses på "solsidan", i och med jag inte såg det igår. :P :D

Ha en trevlig lördag! 

Rotmos till middag

Ikväll har det varit allmänt lugnt. Chanel har sovit mesta delen, men nu är hon såklart vaken när vi ska gå och lägga oss. Men vi ska titta på "bröllopsfotografen" innan vi somnar iaf. (:

Ikväll "lagade" jag faktiskt mat. Det beskriver jag som så att man gör en lite avanserad, längre tids måltid. Annars så är det att man sätter på potatis, gör sås och in med det man nu ska äta i ugnen.
Men jag lagade faktiskt rotmos med fläskkorv iad, som tog mig två timmar att göra. (:
Synd bara att man skulle äta det alldeles ensam, medans André åt något annat. :( Vem kan inte tycka om rotmos egentligen? <3


Min lilla tjockis. <3

Igår var det BVC-besök. (: Chanel väger 6200 g nu, hihi och hon är bara 1 månad & 5 dagar. <3 Min lilla tjockis. :D Men det är ju bra, hon får i sig tillräckigt med mat iaf. :)

Idag var vi på ortopeden och badade henne där för sista gången. Så söt hon är när hon ligger och sparkar i vattnet. <3
Ja, för ungefär nästa torsdag får vi äntligen ta av henne skenan. Det ska bli en sådan lättnad. men kommer behöva lära mig att bära henne på nytt, i och med att hon fick skenan direkt när hon föddes och det har ju varit så enkelt att lyfta upp henne och bära henne. Man behöver ju inte tänka någotning på att hålla i ryggen, utan bara huvudet. Och det jag saknar är att ha henne liggandes på sidan någon gång. Det måste ju vara så enkelt att amma henne när man också själv ligger i sängen på nätterna, i stället för att vara tvungen att sätta sig upp och till slut med man ju pigg av det.

Igår/ idag har vi även gjort lite fint i köket, med lite nya saker, gardiner, brödrost, kaffekokare & en vattenkokare, i svart. :) Der blev faktiskt tjusigare. (:

Nu ligger min prinsessa och sussar så sött med sin rosa napp i munnen. (: Hon är så söt, så underbar!


Just det, i går tog jag & athena även bussen til st herrestad, hem till min syster. :) Pappa André fick egentid med Chanel. :)  Vi fikade och pratade. Och hon lassade på mig med massa saker/kläder hon inte ville ha längre. hehe. Sedan kte vi till Willy:s och handlade lite. (: Eller lite blev det ej, fick ont i ryggen senare på kvällen för allt bärande.

Har varit igång en hel del, så nu förtjänar jag att sitta här och ta det lugnt faktiskt, tills Chanel vaknar igen. (:





´

Du är värd allt som livet kan ge!

<3


klet

Idag spenderade jag och Chanel dagen hemma hos farmor. :)
Där åt vi goood rotmos. <3
Kom hem runt sex-tiden.

Ikväll kletade vi blå vattenfärg på Chanels hand och fot, och tryckte i "mina första år" bok. :) ^^,


Dagens

Dagens tillstånd: Som vanligt
Dagens klädsel: Mjukisbyxor, vit tjocktröja
Dagens frisyr: Löst med lugg i hårnål
Dagens planer: Farmor
Dagens borde: Handla schampoo
Dagens nedräkning: Tills fredag
Dagens fundering: Hur män tänker
Dagens blogg: vackertliv
Dagens materiella vill ha: Ny dator
Dagens beroende: Chanel ♥
Dagens roligaste: ??
Dagens textrad: Det ska vara lika
Dagens låt: Halleluja

bästa vänner

Deet ha varit en trevlig dag med två av mina bästa vänner. :)
Vi spelade spel och pratade en massa! Så mycket vi har att prata om alltid.
Skönt att få komma hemifrån lite också, blir så instängt här.
Men såklart saknade jag min älskade Chanel, som pappa fick lite egentid med henne. Det är ju aldrig fel heller.
Hon har inte sovit på hela dagen! Jag undrar då om hon kommer sova extra länge inatt?? :P
God natt!

Mammas hjärta

Att en sådan liten, liten människa kan betyda allt för en! Att man beskyddar henne/honom för sitt eget liv! Att ingenting någonsin kan betyda mer, ingenting kan komma i vägen! Att ingen/inget kan komma före henne/honom. Detta är en sådan obeskrivlig känsla, det är en känsla av lycka, men även oro. Att vara så överbeskyddande, att ingenting någonsin får hända henne! Man går med en oro dygnet runt. Man tänker att vad som helst kan hända, man är alldeles för försiktig. Men man vågar absolut inte tänka på att något kan hända ändå! Det går rakt in i hjärtat, och blir till en alldeles för stark oro. En oro som kan orsaka att man inte kan ta sig igenom dagen. Den oron bär jag på varenda dag! Den oron sitter djupt in i mitt hjärta, kan inte försvinna!
Men i mammas hjärta finns bara du, Chanel. Det går absolut inte att beskriva dig med ord, det kommer aldrig att finnas ord för dig! Det finns inte ens några ord som passar in på dig, som beskriver all den kärlek jag har till dig, mitt lilla hjärta. Mamma kommer alltid att finnas hos dig, kommer alltid att älska dig, kommer alltid beskydda dig, kommer alltid tänka på dig! 
Dagen då du lades på mitt bröst, har jag älskat dig så obeskrivligt mycket. Redan då fanns det inga ord för dig. När du låg hos mig och skrek, första gången jag hörde dig insåg jag verkligen att du var min, mitt barn. Vilken gåva jag har fått! Jag skulle aldrig någonsin kunna önska mig något finare än dig! Du är allt för mig, du är verkligen allt. Du är mitt liv, Chanel. Jag vet inte hur jag ska skriva i denna text mer, för det finns som sagt inga ord för dig, inga alls. Men mamma älskar dig mer än något annat, kommer alltid att göra det! <3

                              


unga föräldrar

Ett litet tjurigt busfrö, har Chanel varit ikväll minsann. :P Men nu brjar hon lugna sig och bli lite tr.tt iaf. (: <3

Idag tog vi en sväng till "unga föräldrar" verksamheten här i ystad och fick lite info om vad det är och så av ledarna som har det. :)   Kan ändp vara trevligt att gå dit och träffa fler unga mammor. :)
Natten var ganska sömnlös, så vi alla har sovit en del under dagen också. :)
I morgon är det bad för chanel.

uch, min blogg blir bara tråkigare och tråkigare att läsa känns det som.. Har ju liksom ingenting att skriva om nu för tiden för det är samma saker varje dag nu. :P Så jag har ju inget nytt att berätta om..
Men det kommer väl så småningom. :P

God natt


en månad

En tisdag med besök hos farmor, precis som alla de andra tisdagrna de senaste 13 åren. :)
Idag var jag och Chanel där från 14:00 till 19:30 (:

Det var första gången hon sov en hel natt inatt. :D Hon somnade runt 01:30, då vi också stängde av tv:n någongång. Hon vaknade inte förrän klockan 07:30 ungefär. Det var himla skönt att få sova så länge sjäv också. :) Men hon har ändå sovet hela dagen idag. :P Då betyder det att hon är vaken mkt inatt. :P

Och inatt klockan 01:20 blir Chanel en månad, eller exakt 4 veckor. Det är helt sjukt måste jag säga. Det känns som jag födde henne igår nästan! Nu förstår jag vad alla menar som säger att man ska ta vara på denna tiden. för tiden går så fort. Ja, det gör den verkligen!! Och det är snart bara en vecka kvar, sedan ska skenan av. :D Äntligen! Massa tjat om skenan här i bloggen, men det är en stor längtan tills den ska av! Jag menar, jag har ju nästan aldrig hållt henne utan den, hon fick den dagen efter hon föddes.. Så har inte fått ta henne på ryggen. :(

trevlig helg

En söndagskväll, likt de allra flesta.

Idag var man oerhört trött efter nattens sysselsättningar med mitt lilla hjärta. <3 
Jag sov nästan hela dagen i soffan. :) Och det gjorde Chanel också, för hon var ju såklart också trött efter natten. :P Vi åkte ifrån Rögla runt sju-tiden ikväll. Det har varit en trevlig helg där ute. (: Jag saknar det, att bo där. <3 Men nu är det andra tider. 
Mer har jag inte att uppdatera om. Vi ska snart gå och sova, det behövs! 
 

trevlig helg

En söndagskväll, likt de allra flesta.

Idag var man oerhört trött efter nattens sysselsättningar med mitt lilla hjärta. <3 
Jag sov nästan hela dagen i soffan. :) Och det gjorde Chanel också, för hon var ju såklart också trött efter natten. :P Vi åkte ifrån Rögla runt sju-tiden ikväll. Det har varit en trevlig helg där ute. (: Jag saknar det, att bo där. <3 Men nu är det andra tider. 
Mer har jag inte att uppdatera om. Vi ska snart gå och sova, det behövs! 
 

Jag saknar att vara gravid

Jag saknar att vara gravid!

När jag väl var gravid, så tyckte jag mest att det var jobbigt att ha den där stora magen och ha all de där jobbiga bekymmerna man hade, t.ex.
kunde inte ta på sig strumpor/skor utan att det gjorde ont att böja magen,
svårt att ta sig upp ur sängen
halsbrännan, som var så hemsk
kramperna i vaderna, som jag nästan dog av smärta av. :O
Ja, det var säkerligen mer som jag "led" av, men kommer inte på de just nu.

Men det var ändå härliga och mysiga stunder under gravidteten, såsom t.ex.
när det lilla barnet rörde sig och sparkade i magen
mvc besöken och ultraljuden
den mysiga magen i sig, det var ju ändå en gravidmage <3
Alla tankar och funderingar på hur barnet kommer att se ut, och hur allting kommer att bli, alla underbara känslor man hade om henne i magen <3
Alla förberedelser inför barnet skulle komma, såsom kläder, möbler mm.


Det var ju så mysigt att veta att jag hade ett lilet underbart barn i magen, som var trygg oh varm där inne. Att smeka och klappa magen var så underbart, och ibland fick man en liten spark när man rörde magen ödmjukt.

Men jag är så lycklig just nu, när hon är här tillsammans med oss i denna värld. Jag hade inte kunnat önska mig något mer fantatiskt än Chanel. Jag trodde aldrig att man kunde älska någon så mycket, och vara så överbeskyddande. Men det är mitt barn, det kommer alltid att vara mitt barn. Det barn jag alltid kommer att älska, vad som än händer. Jag ska alltid finnas där för henne, det ska alltid vara tryggt hos mig för henne.
Hon är verkligen det bästa som har hänt mig! Hon är alldeles underbar, min älskade lilla Chanel. <3


lite gnällig

Vart tog denna dagen vögen egentligen? Klockan är redan fem, såg jag nu.
Men i och för sig så gick jag och Chanel upp runt ett-tiden.. Men vi var vakna nästan hela tiden sedan klockan åtta i morse. Hon var lite gnällig då, men jag var alldeles för trött för att stiga upp då iaf.
Detta var första natten själv med Chanel. det gick hyfsat bra. hehe, hon var mer gnällig än vanligt. Det var nog för att hon saknade sin pappa kan jag tro. <3 Hehe, men när jag nästan precis hade fått henne att sova, så ringde André och väkte oss runt tre-tiden inatt.., :P Haha, så Chanel vaknade lite efter det. :P

Idag har vi bara tagit det lugnt, såg en film innan idag som gick på tv-n. Sedan kom André hit, klockan två. :) Nu sitter vi på Karls rum och gör inget speciellt, Chanel ligger i sängen och sover, mer än hon gjorde inatt. xD Hehe..

I morgon är det alla hjärtans dag. <3 Man får alltid en sådan mysig känsla när det är den dagen. (: 

ha en trevlig fortsatt lördag, för det ska vi ha här. <3

älskade ängel

Åh. Chanel är verkligen en liten ängel hela dagarna. Men när kvällen äntligen börjar närma sig, och ska sätta sig och koppla av till bra tv-program, sdå kan hon sätta igång och vara en bebis. xD Min fredagskväll med solsidan blev inte som jag planerade. :P Chipsen fick jag äta efteråt. :P hihi..
Nu sitter Chanels mormor och håller henne och myser med henne, men Chanel är fortfarande ledsen/arg för något. :( Det är inte alls rolit när min lilla prinsessa ska vara ledsen, och det inte finns något man kan göra åt saken. Det brukar alltid funka att ge henne lite mat, då blir hon alltid nöjd. Men nu verkar det vara något annat.. :( Jag hoppas det blir bättre nu när vi snart ska gå och lägga oss och förhoppningsvis sova. <3


Fredag

God kväll, fredagskväll.
Nu sitter jag och Chanel ute i Rögla hos mamma och pappa.
Jag tycker det alltid är lika trevligt, frör här kan man verkligen slappna av och ta det lugnt.
Det är vad man kan behöva iband faktiskt.
Chanel har sovit i princip hela denna dagen, förutom att hon vaknade en liten stund för en halvtimme sedan och ville ha mat, sedan var det dags att sova igen tyckte hon.
Jag kan förstå henne, eftersom hon var vaken inatt, ja nästan hela natten. Andra natten både jag och André fick sömn i 3-4 timmar.. För vi var tvunga att stiga upp tidigt både igår och idag.
Idag var det ju tid hos BVC. Jag råkade försova mig ända till 10:00, och skulle var där 10:30. Men jag hann dit. Jag fick tyvärr gå dit själv med André, för ibland ligger man sjuk. :( <3
Idag vägde Chanel 5300 g utan skena, med skena +300 g. Det är en riktigt stor tös nu, och hon är inte ens en månad gammal. Men det gör ingenting, för mig är hon alltid liten. <3 Det är ju iaf ett gott tecken på att hon mår bra och äter som hon ska och allt det där, det är jag glad över.
Det känns lite konstigt att vara utan André faktiskt, ingen jag kan lämna över Chanel till nu. :P Vi båda två saknar honom faktiskt, men han kommer som tur är hit i morgon, om vädret tillåter förståss.
Denna kväll kommer bestå av mys med Chanel, tv-tittande på solsidan, framförallt. :D Och kanske lite chips också, om pappa kan komma ända fram till Ystad nu, det är ju snöigt och så, så man vet aldrig hur långt man kan komma här ute på landet. :)
ha en trevlig fredagskväll. Puss &  Kram.

mys

Idag var det Chanel älsklingens fjärde bad. :) Det är så otroligt härligt att se henne njuta så som hon gör när hon ligger i det lilla badkaret. <3 Nu ska hon bara bada en gång till här på sjukhuset, sedan veckan efter åker vi till Kristianstad för att ta bort hennes skena. <3 Fy vad jag längtar. <3
Efter sjukhusbesöket träffade jag och Chanel Emma E. Vi gick i mysiga, men kalla staden. Sedan gick vi in i ett varmt fik och hade det trevligt. :)
Kom hem rund halv fyra, super trött. Vi gick och vilade, och kom inte ur sängen förrän halv åtta.. Där försvann dagen. :P

Hihi, nu fuskar vi och har skenan av en liteeen stund, för att goosa med henne helt. :P Så mysigt det är, och mukt och slappt. :P Är vi inte alls vana vid. :)

I morgon är det andra besöket på BVC. :) Får vi se vad hon väger i morgon. Förra fredagen vägde hon 4800 g. :P Hon ligger säkert över 5 kg nu ;)

Nej, nu finns det dock inte mer att uppdatera om.

Vänner?

Tankar börjar komma upp igår kväll, om allt möjligt..
När jag tänker efter, jag är väldigt ensam??
Varför har jag inte lika mycket kontakt med mina vänner längre?
Är det för att jag var gravid och för att jag har fått barn nu?
Är allting annorlunda med mig nu då?
Jag är ändå samma person som jag var innan, på ett sätt.
Jag kan göra samma saker som jag alltid annars har kunnat.
Det är inte alls mycket skillnad när man har fått barn.
Det känns otroligt jobbigt, när jag tänker på hur mycket jag egentligen har förlorat, samtidigt som jag har fått något så vackert. Men det hade ju varit bättre om man hade kvar allt, plus att man fick mer. <3
"/



Dagen har i princip sett likadan ut som de allra flesta. Dagen har bara flugit iväg som vanligt. Har myst med Chanel och André.. Det är det mesta vi gjort idag. Vart tar tiden vägen nu för tiden? dagarna bara springer ikapp. :O Chanel är redan 3 veckor nu! :O Shit, det känns som vi fick henne igår!!
Bara två veckor kvar, sedan ska den förbaskade skenan av på min lilla prinsessa. <3<3 det är så synd att hon, av alla var tvungen att få en sådan. Det är bara 5 av 1000 barn som får en sådan fraktur, så man måste ha skena. Och Chanel var en av de. :(  Men den gör verkligen nytta, det är ju bättre att hon har den, än att få problem i framtiden. Nej, nu ska vi nog gå och lägga oss, vi ska ändå upp tidigt i morgon. God natt! // Filippa


Sammanfattning

När fick du reda på att du var gravid? 25 maj 2009
Blev det en chock? Nej, jag var väldigt säker på att var gravid
Hur gammal var du? 18
Hade du mycket halsbränna? Oh ja
Var det någon favoriträtt som ändrades? Nej, inte vad jag lade märke till
Hade du mycket foglossning? Nej?
Hade du sammandragningar? En del fram mot slutet
Ditt sf mått som störst? 35
Har du fått bristningar? Ja :(
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Trodde det var en pojke från början
Vad hoppades du på? Flicka
Hade du mycket vätska i kroppen? Ja, nästan under hela graviditeten 
Hur mycket gick du upp i vikt? 17 kg "/ 
Hur ser du på graviditeten idag? Det var värt all börda och smärta som jag klagade på var och varannan dag!
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Jag ville använda lustgas iaf. :P
Gick du över tiden? Ja, med 5 dagar
Födde du för tidigt? Nej


När började din förlossning? Värkarna startade tis 19 jan runt 22-tiden.
Hur lång tid tog det? Från de värsta värkarna startade tog det 1 h & 20 min ca. Från inskrivningen tog det 25 min.
Hur mycket var du öppen när ni kom in? 10 cm
Vad tyckte du var jobbigast? Först & främst de starka värkarna, sedan bedövningssprutan för att sys.
Var du rädd för något? Nej 
Grät du? Ja, när jag var hemma och hade värkar.
Skrek du? Oh ja?!
Tog du nått smärtstillande? Nej
Blev du sydd? Ja
Dragen med sugklocka? Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet? 4 st, André, barnmorska, undersköterska, student 
Hade du någon nära med dig? Ja, André 
Hur stor var bebisen? 4350 g & 52 cm
Blev det en pojke eller flicka? En flicka
Vad fick den heta? Chanel
Hur ser du på förlossningen idag? Jag vill göra om det, det gick ju alldeles för fort! 
Var allting värt det? Om det var! Har världens vackraste dotter!


Välkommen

God kvällens. Nu sitter vi ute i Rögla hos mamma och pappa. :)


Igår var det tid hos ortopeden med Chanel, och där stod det lilla badkaret på plats, färdigt att använda. ;)
Hon tycker om att bada, vilket man märte tydligt igår. <3

Idag var det tid hos BVC, där vi vägde henne, hon har gått upp 300 g sedan förra onsdagen. :) Alltså väger det lilla grynet nu 4800 g nu. Nästan 5 kg. :P hehe.

Ja, så vart man i Rögla nu. Första gången Chanel är här och allt. Och alla hundarna här var mkt nyfikna på henne, men de var snälla. :D hihi. Hon blev väl välkomnad av de måste jag säga. :P
Snart börjar "solsidan", som bara måste ses. :) Tillsammans med chips och dipp såklart.
Chanel ligger och sover på pappas bröst för tillfället, så jag har lite tid här framför datorn. :D
Ajja.. Ska gå och se lite tv och annat nu. :)
hHa en trevlig fredagskväll, för det ska jag ha.

2 veckor

Inatt blev Chanel hela två veckor gammal! Otroligt vad tiden har gått fort, det känns som jag födde henne igår nästan. :P
Idag när jag var ute med Athena på en promenad, så funderade jag och tänkte.. Jag hade gärna kunnat tänka mig att föda igen nu. Det var ju egentligen inte så farligt i sig, det gick ju så fort och man fick något fint av det. Jag minns knappt längre min förlossning.. :(

Idag har vi tagit det lugnt som vanligt, Chanel är fortfarande förkyld. Det är så synd om henne. :( Men vi anväder nässugen, så det går så bra då. :)
Nu har hela familjen tagit en vila i någon timme. :) Chanel sover i och för sig fortfarande, men är på väg att vakna, hon börjar nog bli riktigt hungrig nu ocksp, vilket mamma också är nu. :P
Jag fick några nya bilder på henne idag också. (:
I morgon ska hon till sjukhuset och bada. :D Hihi. <3
På återseende!




Förkylning

Uch, en riktigt jobbig natt det var faktiskt. Min lilla tös har blivit förkyöd, så hon kunde inte sova så mkt inatt. :( Så hjälplös man känner sig.
Idag kom Sabina över på ett litet besök, runt ett-tiden. :)  hade det trevligt som vanligt. Sedan hade vi följde i snövädret, jag skulle till min farmor. (: Där var Mirelle och Karl också. Vi var bara där i 2 timmar, för det böev ett j*vla snöoväder där ute. :O Så jag fick åka med Mirelle i bilen, för gå kunde man ju inte göra i det vädret.
Har känt mig så himla krasslig nu ända sedan jag kom hem.. Har vilat två gånger, och Chanel blir bara mer förkyld. :( Hon är sig inte lik, känns så himla jobbigt, ingenting hjälper när hon gråter. :(
Nu ska vi snart gå och lägga oss och hoppas att vi kan sova en liten blund inatt. <3

mitt förta år

Idag har man varit hila flitig, har städat hela lägenheten och diskat allt som fanns att diska! Och det var defenetivt inte lite!!! :O   Det tog i och för sig längre tid än annars att städa och bli klar, därför att Chanel blev ledsen lite då och då och ville vara i min famn. <3 Sedan har vi bara tagit det lugnt, jag fick tid till att påbörja att skriva i hennes "mitt första år" bok. (: Den ska vara full av text, bilder och annat. Annars kommer man ånra sig senare i livet att man inte gjorde det, för man kanske inte minns allting sen.
Tog en vila mellan 17:30-19:30. Man måste passa på lite medan hon också sover. :) För annars pallar man inte med nätterna. :P 

I morgon får man nog besök, och ska eventuellt hem till farmor också. :) Får se med den saken. Det är så fruktansvärt svårt att köra barnvagnen ute just nu, i och med den j*vl snön! Man får verkligen kämpa sig fram i drivorna, ser nog inte klokt ut när man står där och drar och sliter för att komma fram. :P 

Nu ligger Chanel brevid mig här i soffan och tittar runt och suger på sin napp. :P

RSS 2.0